Mulle tuli kutse

Külalisele algab vastuvõtt kutse tähelepanelikust läbilugemisest. Sealt saab täpse juhendi, mida pererahvas teilt ootab, sest juhul, kui kutse vastu võtate, on nende soovide täitmine teile seaduseks.

Korralikult vormistatud kutse annab teada, kes on kutsuja, keda kutsutakse (kas ainult teid või ka abikaasat, kaaslast), mis puhul kutsutakse, millal ja kuhu minna, mida panna selga ja millal ning kuhu teatada osavõtust. Kui kutse ei olnud korrektselt vormistatud või ei lugenud te seda läbi, võite sattuda vastuvõtul piinlikku olukorda (ebasobiv riietus, hilinemine jne).

Kui kutse läbilugemisel jääb midagi arusaamatuks, tuleb kindlasti helistada ja üle küsida.

Vastuvõtule saabumise aeg kõigub 30-40 minuti piirimail. Kõik on hästi, kui tulla 15 minutit enne määratud aega, aga pahaks ei panda ka 15 minutit hilisemat tulekut. Küll on soovitav olla täpne juhul, kui kutsele on märgitud, et vastuvõtt algab kontserdi või kõnedega.

Kui kutsele on märgitud: hr Saar avec, siis tähendab see, et ta on oodatud koos kaaslasega.

Enamasti on igal kutsel korraldaja palve anda teada, kas saajal on võimalik seda vastu võtta: olgu see siis emakeelne väljend "palun teatada", "äraütlemised" või rahvusvaheliselt teatud-tuntud R.S.V.P. (lühend prantsuskeelsest re-pondez s'i1 vous plait'st - vastake palun!).

Kui kutsel on märge:                                   R.S.V.P.                                  tel x xxx xxx                                   äraütlemisel

                                  16.11. 2005

tähendab see, et kui kutsutu ei saa kutset vastu võtta, helistab ta 16. novembril ja annab oma otsusest teada.

Kutsel märgitud rõivastus on samuti kohustuslik. Kui on kirjutatud "tume ülikond", ei panda selga frakki. Ei ole viisakas olla riietatud paremini kui pererahvas või ülejäänud külalised. Tume ülikond võib teatud olukorras küll asendada frakki, kuid mitte iialgi vastupidi. Daamid valivad oma rõivastuse vastavalt härra riietusele.

Eelkõige suurte vastuvõttude puhul võib kutsel olla meile veidi võõras märge "kutse palutakse sisenemisel esitada", sest paraku leidub nii meil kui mujal inimesi, kes satuvad peole kutsumata. Kui teil palutakse sisenemisel kutse esitada, ei ole selles midagi solvavat. Vastupidi, korrektne külaline näitab kutset küsimatagi. Kui kutse on maha ununenud, võib alati vaikselt paluda külaliste nimekirjast järele vaadata, et te ikka olete kutsutud.

Osale arutelus

 • Tiina Tšatšua

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirja tellimine