Riietus aitab kujundada soovitud figuuri

Paljud meist seisavad alaise probleemi ees, kus riided ei mahu kappi ära, kuid midagi ei ole selga panna. Ikka kipume jääma paari lemmiku juurde, mida käsi harjunud kapist haarama. Tõenäoliselt on need lihtsalt alateadlikult õigesti tehtud ostuotsused, mis meie kehatüübiga hästi istuvad. Poes atraktiivsena tundunud punane seelik ja rullkaelusega topp aga võivadki oma aega ootama jääda, sest isegi parematel päevadel ei tunne me ennast nendes hästi.

Rõivastus teeb imet

Võime juurde võtta või kaotada kilosid, kuid see ei muuda oluliselt meie loomupärast raamistikku - õlgade ja puusade laiust, käte ja jalgade pikkust, rindade või jalanumbri suurust. Piisava treeningu ja õige toitumisega võime küll ennast tervislikult vormis hoida, kuid oma anatoomilist kuju saame kirurgilise sekkumiseta vähe muuta. Seevastu võib imet teha rõivastus.

Veidike kodutööd tuleb kasuks, et kaubavalikust kirjusse poodi sattudes õigeid otsuseid teha. Tähtis on teada oma figuuritüüpi ning sellega kaasnevaid võimalusi ja piiranguid.

Figuuritüüp
Oma figuuritüübi saate peegli ees seistes kindlaks määrata, kui lahtiriietatult kehakuju jälgite. Kas meenutate:

"¢ A-tähte (õlad kitsamad, puusad ja reied laiemad)

"¢ V-tähte (õlad puusadest laiemad, sale talje)

"¢ H-tähte (õlad ja puusad ühelaiused ning talje nõrgalt eristatav)

"¢ O-tähte (suured rinnad ja talje, laiad puusad)

"¢ X-tähte (õlad ja puusad ühelaiused, sale talje)

Alljärgnevalt figuuritüübile vastavad soovitused riietumiseks.

A-tüüp

Sobivad kõik rõivad, mis ülakeha esile tõstavad ja puusadega tasakaalustavad. Seelikud ja püksid peaksid olema kitsa lõikega, pluusid julgema mustriga ja ümara või lootsikkaelusega. Sitsid-satsid sobivad ülaossa, taljest allapoole tuleks hoida sirgemat joont. Liibuvad riided üla- ja alaosas ei pruugi hästi mõjuda.

V-tüüp

Sobivad rõivad, mis toonitavad puusasid, taljet ja jalgu. ülaosa võiks olla tumedamates toonides kui seelik või püksid, see tõmbab tähelepanu allapoole. Pükstele sobivad pealeõmmeldud taskud, vööd, käänised. Pluusid võiks olla pikitriipudega, kergelt langevad, pikema tegumoega. Suured kraed, õlakud, superminid püksid-seelikud võiksid jääda teistele figuuritüüpidele.

H-tüüp

Sobivad kergelt figuuri järgivad rõivad, mis pole liigselt kehassetöödeldud. Alaosa võiks olla toon-toonis ülaosaga, kasutades pikitriipe ja voogavaid kangaid. Triiksärgid, hõlmikud ja vestid sobivad hästi. Kontrastsed värvid üla- ja alaosa vahel, põikitriibud ja silmatorkavad vööd toimivad vastupidiselt.

O-tüüp

Tähelepanu tuleks juhtida kaunile dekolteele ja jalgadele. Sobivad V-kaelusega pluusid, kolmveernadvarrukatega särgid, pikad ja ühe nööbireaga jakid. Kontsakingad ja peened triibud teevad saledamaks. Voltidega rõivad, põikitriibud ja liibuvad rõivad ülaosal rõhutavad suurust, nendest võiks hoiduda.

X-tüüp

Proportsionaalse kehaga sobivad enamus rõivaid, kuid naiselikkust saab rõivaste abil veelgi rõhutada. Toonitada võiks saledat taljet ning õlad ja puusad võiks jääda harmooniasse, ühte liigselt rõhutamata. Suurem X-tüüp võiks hoiduda liiga kitsastest rõivastest ja miniseelikutest.

Vaata ka meie

muutumismängu

Osale arutelus

 • Signe Kõiv

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine