Riik ei hooli end lõhki laenanute muredest

Ajal, kui ligi pooled Eesti elanikest peavad vajalikuks SMS-laenude keelustamist ning laenudega kimpus olevate inimeste arv kasvab pidevalt, ei tea riigiametid sedagi, kes peaks üldse laenuohvreid nõustama.

Sotsiaalministeeriumis puudub võlanõustajate tegevusest ülevaade ja ametnikud suunasid abiküsimusega omavalitsuste sotsiaaltöötajate poole. Kui paljud neist on saanud vastavat koolitust, seda ministeerium ei tea. Teistel küsitletud ministeeriumidel - majandus-, sise-, rahandusministeeriumil - ei olnud mingitki infot, mis võiks aidata võlgadega kimpu jäänuid, ja soovitasid suhelda tarbijakaitseametiga.

Mõnigi ametnik, kelle poole Eesti Päevaleht laenuohvrite probleemiga pöördus, arvas, et kiir- ja SMS-laenud on eelkõige asotsiaalide küsimus, millega pole mõttekas riiklikult tegeleda. Kuid näiteks assotsiatsiooni Usaldus juht Enno Selirand kinnitas, et majandusraskustesse sattunud täiesti tavaliste inimeste osakaal kasvab usaldustelefonile 126 helistajate hulgas pidevalt.

Artikli originaal

Osale arutelus

 • Evelin Org

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

BVT PARTNERS otsib BÜROOJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

28. juuni 2018

Teabevara