Riik ei hooli end lõhki laenanute muredest

Ajal, kui ligi pooled Eesti elanikest peavad vajalikuks SMS-laenude keelustamist ning laenudega kimpus olevate inimeste arv kasvab pidevalt, ei tea riigiametid sedagi, kes peaks üldse laenuohvreid nõustama.

Sotsiaalministeeriumis puudub võlanõustajate tegevusest ülevaade ja ametnikud suunasid abiküsimusega omavalitsuste sotsiaaltöötajate poole. Kui paljud neist on saanud vastavat koolitust, seda ministeerium ei tea. Teistel küsitletud ministeeriumidel - majandus-, sise-, rahandusministeeriumil - ei olnud mingitki infot, mis võiks aidata võlgadega kimpu jäänuid, ja soovitasid suhelda tarbijakaitseametiga.

Mõnigi ametnik, kelle poole Eesti Päevaleht laenuohvrite probleemiga pöördus, arvas, et kiir- ja SMS-laenud on eelkõige asotsiaalide küsimus, millega pole mõttekas riiklikult tegeleda. Kuid näiteks assotsiatsiooni Usaldus juht Enno Selirand kinnitas, et majandusraskustesse sattunud täiesti tavaliste inimeste osakaal kasvab usaldustelefonile 126 helistajate hulgas pidevalt.

Artikli originaal

Osale arutelus

  • Evelin Org

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

02. aprill 2018

Uudised

Teabevara