Riik ei hooli end lõhki laenanute muredest

Ajal, kui ligi pooled Eesti elanikest peavad vajalikuks SMS-laenude keelustamist ning laenudega kimpus olevate inimeste arv kasvab pidevalt, ei tea riigiametid sedagi, kes peaks üldse laenuohvreid nõustama.

Sotsiaalministeeriumis puudub võlanõustajate tegevusest ülevaade ja ametnikud suunasid abiküsimusega omavalitsuste sotsiaaltöötajate poole. Kui paljud neist on saanud vastavat koolitust, seda ministeerium ei tea. Teistel küsitletud ministeeriumidel - majandus-, sise-, rahandusministeeriumil - ei olnud mingitki infot, mis võiks aidata võlgadega kimpu jäänuid, ja soovitasid suhelda tarbijakaitseametiga.

Mõnigi ametnik, kelle poole Eesti Päevaleht laenuohvrite probleemiga pöördus, arvas, et kiir- ja SMS-laenud on eelkõige asotsiaalide küsimus, millega pole mõttekas riiklikult tegeleda. Kuid näiteks assotsiatsiooni Usaldus juht Enno Selirand kinnitas, et majandusraskustesse sattunud täiesti tavaliste inimeste osakaal kasvab usaldustelefonile 126 helistajate hulgas pidevalt.

Artikli originaal

Osale arutelus

 • Evelin Org

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara