Oma keha müüvad noored ei ole kellegi probleem

Elisabeth (nimi muudetud - toim) on 16-aastane tüdruk, kellel tema enda hinnangul on mitu rikast sponsorit. Peatselt ilmuvas raamatus "Vaikijate hääled, 2"?, räägib ta: "Ma olen lihtsalt naine, kellel on palju mehi.

Miks ma peaksin seksima tasuta, kui võin seda teha raha eest või kingitusi saada."? Elisabeth on oma keha müünud umbes aasta ja usub, et on leidnud koolis käimise kõrvalt mugava ja tasuva tuluallika. Oma "kaaslased"?, nagu ta neid nimetab, leiab Elisabeth internetiportaalidest, sealhulgas rate.ee-st. Ise ta oma tegevust prostitutsiooniks ei pea.

Elisabeth on oma tuleviku suhtes optimistlik, ei taha midagi kuulda HI-viirusest ega teistest prostituudi elu pahupooltest. Selliseid koolitüdrukuid, kes peavad oma keha müümist loomulikuks ega muretse eriti prostitutsiooni tagajärgede pärast, on Eestis sadu ning nii vene kui ka eesti peredest. Kuid alaealised ei ole üldjuhul suutelised hindama oma keha müümisega kaasnevaid riske.

Hiljuti valmis Eesti Avatud ühiskonna Instituudil uurimus "veteranprostituutidest"?, kes on enesemüümisega tegelenud viis-kuus aastat ning kelle keskmine vanus on vaid 28 aastat. Need naised on asunud seksiärist aktiivselt väljapääsu otsima, sest nende elu on jõudnud katastroofilise piirini. Pilt, mis avaneb, on üsnagi troostitu.

Enamikul seksiäriga seotud naistel ei ole haridust ega elukutset, et tööturul iseseisvalt ja edukalt hakkama saada. Kooli kõrvalt prostitueerimist alustanud noored üldjuhul kooli ei lõpeta.

Paljud neist (70%) on üksikemad, kes sageli on nii oma laste kui ka vanemate ainsad toitjad.

Ilma kõrvalise abita on nendel noortel naistel raske tavaellu pöörduda ja tööd leida.

Prostitutsiooniteema lahtimõtestamine edeneb Eestis aeglaselt. Prostitutsioon on muutnud oma vormi ja bordellidest üle läinud "põranda alla"?, näiteks erakorteritesse, internetti ja mujale.

Eestis on prostitutsiooni suhtes levinud passiivselt soosiv hoiak. Inimesed leiavad, et äri on äri ja seksiäri pole midagi halvemat või amoraalsemat. Prostitutsioonis nähakse ka positiivset: annab noortele naistele tööd, aitab hoida perekondi koos jne. Ka ollakse seisukohal, et see on naiste õigus ja vaba valik säärasel moel omale elatist teenida.

Diskussioon prostitutsiooni negatiivsete külgede üle, nagu Eesti kui seksiriigi imago ja prostitutsiooniga seotud ohud, nagu narkomaania, HIV, kuritegevuse levik, on olnud loid ja seni pole tekkinud tugevat motivatsiooni prostitutsioonile otsustavalt piiri panna.

Artikli originaal

Osale arutelus

 • sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine