Kontoriõhk võib rikkuda tervist

Niinimetatud kinnine õhk võib tekitada mitmeid tervisehädasid. Tartu ülikooli tervishoiuinstituudi vanemassistent Argo Sooni sõnul mõjutab töökeskkonda kõige enam tööruum: ventilatsioon, valgustus, müra, tolm, mikroobid ja saasteained õhus. Ruumiõhu sündroomi ilmnemise põhjused võivad olla nii töötamine moodsas kontoris kui ka elamine moodsas majas ning suur töökoormus, mille tõttu viibitakse pidevalt ruumis. Põhiliselt kaebavad viletsa õhu ja sellega kaasnevate hädade üle naised.Esmased haigustunnused on kiiresti saabuv väsimus, uimasus, töövõime langus, vahel valutab pea, keskendumisega on raskusi. Ruumiõhk võib tekitada nohu, põsekoopapõletikku, silma sarvkesta põletikku, kopsupõletikku, kopsuastmat,

nakkushaigusi, nahahädasid, iiveldust.

Ruumiõhu sündroom kipub kõige sagedamini esinema mehaanilise ventilatsiooniga ehitistes, harvem vanamoodsal moel ehk akna kaudu tuulutatavates ruumides. Otsest põhjust, miks see on nii, pole leitud. Argo Sooni väitel on enamasti tegemist paljude tegurite üheaegse mõjuga ning tegelik põhjus jääb tihti ebaselgeks. Nagu ka see, miks inimestele sobib aknast tulev õhk paremini kui ventilatsiooni vahendatud õhk. Ometi pärineb see ju ühest-samast kohast - õuest.

Loe edasi NaisteMaailm.ee-st

Osale arutelus

 • Evelin Org

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine