Kontoriõhk võib rikkuda tervist

Niinimetatud kinnine õhk võib tekitada mitmeid tervisehädasid. Tartu ülikooli tervishoiuinstituudi vanemassistent Argo Sooni sõnul mõjutab töökeskkonda kõige enam tööruum: ventilatsioon, valgustus, müra, tolm, mikroobid ja saasteained õhus. Ruumiõhu sündroomi ilmnemise põhjused võivad olla nii töötamine moodsas kontoris kui ka elamine moodsas majas ning suur töökoormus, mille tõttu viibitakse pidevalt ruumis. Põhiliselt kaebavad viletsa õhu ja sellega kaasnevate hädade üle naised.Esmased haigustunnused on kiiresti saabuv väsimus, uimasus, töövõime langus, vahel valutab pea, keskendumisega on raskusi. Ruumiõhk võib tekitada nohu, põsekoopapõletikku, silma sarvkesta põletikku, kopsupõletikku, kopsuastmat,

nakkushaigusi, nahahädasid, iiveldust.

Ruumiõhu sündroom kipub kõige sagedamini esinema mehaanilise ventilatsiooniga ehitistes, harvem vanamoodsal moel ehk akna kaudu tuulutatavates ruumides. Otsest põhjust, miks see on nii, pole leitud. Argo Sooni väitel on enamasti tegemist paljude tegurite üheaegse mõjuga ning tegelik põhjus jääb tihti ebaselgeks. Nagu ka see, miks inimestele sobib aknast tulev õhk paremini kui ventilatsiooni vahendatud õhk. Ometi pärineb see ju ühest-samast kohast - õuest.

Loe edasi NaisteMaailm.ee-st

Osale arutelus

 • Evelin Org

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara