Kontoriõhk võib rikkuda tervist

Niinimetatud kinnine õhk võib tekitada mitmeid tervisehädasid. Tartu ülikooli tervishoiuinstituudi vanemassistent Argo Sooni sõnul mõjutab töökeskkonda kõige enam tööruum: ventilatsioon, valgustus, müra, tolm, mikroobid ja saasteained õhus. Ruumiõhu sündroomi ilmnemise põhjused võivad olla nii töötamine moodsas kontoris kui ka elamine moodsas majas ning suur töökoormus, mille tõttu viibitakse pidevalt ruumis. Põhiliselt kaebavad viletsa õhu ja sellega kaasnevate hädade üle naised.Esmased haigustunnused on kiiresti saabuv väsimus, uimasus, töövõime langus, vahel valutab pea, keskendumisega on raskusi. Ruumiõhk võib tekitada nohu, põsekoopapõletikku, silma sarvkesta põletikku, kopsupõletikku, kopsuastmat,

nakkushaigusi, nahahädasid, iiveldust.

Ruumiõhu sündroom kipub kõige sagedamini esinema mehaanilise ventilatsiooniga ehitistes, harvem vanamoodsal moel ehk akna kaudu tuulutatavates ruumides. Otsest põhjust, miks see on nii, pole leitud. Argo Sooni väitel on enamasti tegemist paljude tegurite üheaegse mõjuga ning tegelik põhjus jääb tihti ebaselgeks. Nagu ka see, miks inimestele sobib aknast tulev õhk paremini kui ventilatsiooni vahendatud õhk. Ometi pärineb see ju ühest-samast kohast - õuest.

Loe edasi NaisteMaailm.ee-st

Osale arutelus

 • Evelin Org

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine