Kontoriõhk võib rikkuda tervist

Niinimetatud kinnine õhk võib tekitada mitmeid tervisehädasid. Tartu ülikooli tervishoiuinstituudi vanemassistent Argo Sooni sõnul mõjutab töökeskkonda kõige enam tööruum: ventilatsioon, valgustus, müra, tolm, mikroobid ja saasteained õhus. Ruumiõhu sündroomi ilmnemise põhjused võivad olla nii töötamine moodsas kontoris kui ka elamine moodsas majas ning suur töökoormus, mille tõttu viibitakse pidevalt ruumis. Põhiliselt kaebavad viletsa õhu ja sellega kaasnevate hädade üle naised.Esmased haigustunnused on kiiresti saabuv väsimus, uimasus, töövõime langus, vahel valutab pea, keskendumisega on raskusi. Ruumiõhk võib tekitada nohu, põsekoopapõletikku, silma sarvkesta põletikku, kopsupõletikku, kopsuastmat,

nakkushaigusi, nahahädasid, iiveldust.

Ruumiõhu sündroom kipub kõige sagedamini esinema mehaanilise ventilatsiooniga ehitistes, harvem vanamoodsal moel ehk akna kaudu tuulutatavates ruumides. Otsest põhjust, miks see on nii, pole leitud. Argo Sooni väitel on enamasti tegemist paljude tegurite üheaegse mõjuga ning tegelik põhjus jääb tihti ebaselgeks. Nagu ka see, miks inimestele sobib aknast tulev õhk paremini kui ventilatsiooni vahendatud õhk. Ometi pärineb see ju ühest-samast kohast - õuest.

Loe edasi NaisteMaailm.ee-st

Osale arutelus

 • Evelin Org

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara