Kindlusta oma laen!

Viimasel ajal on avalikkuse tähelepanu köitnud laenu tagasimaksmise probleemid. Eraisikutena lähtume laenu võtmisel enamasti sellest, milline on meie igakuine sissetulek ja laenu tagasimaksmise võime. Töökoha kaotus, raske haigestumine ja ajutine töövõimetus võivad raskendada laenu tagasimaksmist. Sellised olukorrad võivad meie kõigi elus ette tulla, eriti praeguse majanduslanguse ajal ning siis, kui seda kõige vähem oodata oskame. Kõige targem otsus oleks laenudest hoiduda, aga kui see on vältimatu, siis kuidas seda protsessi kindlustada, et rasked olukorrad ei muutuks väljapääsmatuks? SEB pakub koostöös kindlustusfirma Gennworth Financialiga esimesena Eestis uutele laenuvõtjatele laenumaksete kindlustust, mis katab laenumaksed töökaotuse või töövõimetuse perioodil. Teisisõnu öeldes - laenumaksete kindlustus on oluline osa hüpoteek- või tarbijalaenu paketist, mis annab kindlustusvõtjale meelerahu ja teadmise, et rahalised kohustused saavad ka ebameeldivates olukordades täidetud.

Sellist toodet pakub praegu ainult SEB. Sampos on võimalik võtta surmakaitse, ehk kui laenuvõtja sureb, maksab Sampo kahe aasta jooksul laenumakseid. Hansapangas on sarnane teenus, kuid see kaitseb tervise riskide vastu, mitte töökoha kaotuse puhul.

Kellele

Laenumaksete kindlustuse võib saada isik, kes on sõlminud SEB-ga hüpoteegiga tagatud või tarbijalaenu lepingu.Taotleja peab vastama järgmistele nõudmistele:

olema üle 18- ja veel mitte 56-aastane

olema terve:

* teil ei ole kindlustusavalduse esitamise hetkel ühtki vigastust, haigust ega kroonilist haigust ning te pole töövõimetu

* te ei ole 12 kuu jooksul enne kindlustusavalduse esitamist käinud arsti konsultatsioonil ega saanud ravi

* te ei ole teadlik sellise ravi või konsultatsiooni vajalikkusest ega kasuta regulaarselt ravimeid (väljaarvatud migreeni-, hormonaal- ning kilpnäärmeravimid)

"¢ olema alaline Eesti elanik ja töötama täistööajaga Eestis registreeritud tööandja juures või tegutsema Eestis FIE-na ning see töö või tegevus on kestnud vähemalt 6 kuud laenumaksete kindlustuslepingu allkirjastamise hetkeks

"¢ te ei ole püsivalt töövõimetu, ei ole jäänud pensionile ega ole vanuse või töövõimetuse tõttu õigustatud saama riiklikku pensioni

"¢ te ei ole teadlik võimalikust töökaotusest ega sellisest ohust.

Hind

Kindlustusmakse arvutatakse laenusumma alusel ja vastavalt selle tähtajale. Kindlustusmakse tasutakse ühekordse maksena kogu kindlustusperioodi eest ette. Kui kindlustusmakse tasutakse laenu arvel, lisatakse see laenusummale. Tarbimislaenu puhul on intress ilma kindlustuseta 18 %, mis on nüüd tõusnud, aga kui võtta laen koos kindlustusega, on intress 16 %, ehk siis on risk madalam.

Kestus

Kindlustus kehtib ajutise töövõimetuse, soovimatu töökaotuse ja haiglaravi korral. Kindlustushüvitist makstakse iga kuu ja summa sisaldab laenu põhiosa makset ja intressimakset. Intressimakse kujuneb vastavalt kindlustusjuhtumi päeval kehtivast intressimäärast. Kindlustushüvitisel on ka teatud piirmäärad, mida ei ületata. Näiteks hüpoteegiga tagatud laenu puhul on maksimaalne summa ühes kuus 19 000 krooni ja tarbijalaenu puhul 14 000 krooni. Ei ole ka võimalik samal ajal taotleda mitu erinevat liiki hüvitise nõuet, makstakse ainult üht liiki kindlustushüvitist.

Pea meeles

, et enne kui lähed pangast laenu võtma, hinda ratsionaalselt oma riske ja võimalusi ning seda vajadusel spetsialistide abiga.

Osale arutelus

 • Elika Torn

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine