Naine mootorratta lubasid tegemas. Osa 3.

Targad on need mehed, kes ütlevad, et Eesti suvi pole muud, kui paarkuud kehva suusailma, sest tuulise ja vihmarikka jaanipäeva tulemus onlihtsalt see, et ma istun, sall ümber kaela, teki all, löristan nina,köhin ja vingun. Ja kui lisada sinna veel ülikooli lõpetamine, miseelmise nädala keskele jäi, pole ma tsiklitundi nüüd juba nädal aegasaanud - ja arvatavasti enne järgmist nädalat ei saa ka, sest ma

lihtsalt ei jaksaks.

Mida see jaksamine või mittejaksamine tsikli seljas üldse tähendab?Esimesel kahel tunnil on jaksamine näiteks see, et küljele vajunudratas tuleb suuta üles upitada ja 240 kilo on siiski 240 kilo, tahad

sa seda või mitte. Ja mina olen, tahan ma seda või mitte, 60 kilo.

Veel tähendab jaksamine seda, et kui õues on 25 soojakraadi ja usinaltsiklitudengil riided-kindad-kiiver seljas on, voolab higi mööda selganii tugeval mehemürakal kui ka kleenukesel naisel, sestplatsisõidukiirus ei ole veel see kiirus, kui tuuleõhk olemisejahedamaks suudab teha, ilma riiete ja kiivrita aga tundi ei lubata.Nii sa siis haududki seal mundri sees nagu pühadeks ahju pistetudkanapraad ning oled tsiklitunni lõpuks pool kilo kergem, kui enne

selle algust.

Veel tähendab jaksamine seda, et kaks tsiklitundi üksteise otsa, st 2astronoomilist tundi, ma enam ei võtaks, sest teise tunni lõpuks onkäed lenksu keeramisest ja keha tsikliga kaasa kallutamisest lihtsalt

liiga, liiga, liiga väsinud.

Pohmellis peaga, samuti nagu haigest peast, pole tsiklitundi asja, jaseepärast teen ma sel nädalal lühidalt ning kaon esimesel võimaluseltagasi teki alla, tervenema, et saaks järgmisel nädalal uuesti teada

anda, kuidas mul läheb.

Kuulmiseni!

Osale arutelus

 • Maria Kupinskaja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara