Kannata veel natuke!

Kas lugesid täna hommikul jälle, mitu päeva on jäänud puhkuseni? Nii motiveerid end tööl vastu pidama veel viimase nädala.

Töötava inimese sooviks on teha vajalikud tööd valmis õigeks ajaks, et need ei jääks vaevama. Puhkust on raske nautida, kui tead, et tööl jäi järge ootama tohutu kuhi tegemata asju.

Pane asjad tähtsuse järjekorda ja tee neist kiiremad ja vajalikumad kindlasti valmis enne puhkusele minekut. Kuid ära üle pinguta ning arvesta, et sa ei pea kõike üksi tegema.

Ära ürita liiga palju"Teen enne puhkust"? - nimekirjal on kombeks pikeneda puhkuse lähenedes. Kuid siiski ei tasu panna väga suuri ootusi sellele, et jaksad kõik enne valmis teha kui vabadus koidab.

Ära tee kindlaid plaane

Ära stressa puhkuse programmi pärast. Ka mõttetu ajakava paika panemine tasuks unustada ja vaadata, mis puhkus toob. Panusta sellele,et võid teha kõike meeldivat, mida puhkuse päevad sulle pakuvad. Kui tahad näiteks vaid pikutada võrkkiiges ja lugeda raamatut - siis tee seda! Vahel vajabki inimene vaid täielikku rahu, eemaldumist kõigest, alati ei pea puhkus olema aktiivne. Puhkus ei pea olema eneseohverdamine ja teiste lõbustamine, vaid lõdvestumine ja sundimatu koos olemine lähedastega.

Pidurda

Viimasel töönädalal enne puhkust võid juba hakata vaikselt tempot maha võtma. Siis on aega teha möödunust kokkuvõtteid, mõlgutada plaane tulevikuks ning sättida korda pooleliolevaid asju. Nii sätid ennast puhkuse lainele, et saaksid hakata puhkust nautima selle esimesest päevast alates.

Tööle tagasitulek kergemaks

Kunagi lõppeb puhkus nagunii ja tagasitulek tööle võib tunduda veel ahistavamana kui puhkusele jäämine. Vaba aega on mõttetu raisata mõtlemisele tööle peale puhkust. Kui ööpäevane rütm on läinud puhkuse ajal paigast ära, siis tasuks natuke enne puhkuse lõppu vaikselt harjutada töölkäimise rütmiga.

Tööle naasmist kergendab veel see, kui kohe esimesel päeval ei saa kõiki võimalikke tööülesandeid enda kaela. Töökaaslastel tasub alati puhkuselt naasjasse suhtuda sundimatult ja lasta tal vaikselt harjuda argirütmiga.

Osale arutelus

  • Liisa Näripea

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

02. aprill 2018

Uudised

Teabevara