Saame tuttavaks - Monika Lill

Monika Lill peab Tehas Metallist AS-is sekretär-raamatupidaja ametit. Võtsime nõuks uurida, kuidas Monika oma ametini jõudnud on ning millised tema töö- ja puhkepäevad tavaliselt välja näevad.

Miks valisite just selle eriala ja praeguse ameti?

Praegu töötan ma sekretär-raamatupidajana, õppisin seda ametit (just sekretär-raamatupidajaks) Tallinna Majanduskoolis 2 aastat. Läksin Majanduskooli kohe peale keskkooli lõpetamist ning valisin just selle ameti, kuna mulle on alati paberi- ja arvutitöö meeldinud. Päris kiiresti sain selgeks ka pimekirja arvutil, nüüd läheb trükkimine eriti libedalt.

Kui kaua olete praegust tööd teinud ja kuidas oma tööandjani jõudsite?

Praegust tööd olen teinud 11 kuud, enne seda töötasin 3,5 a müügisekretärina. Praeguse tööandja juurde juurde jõudsin täiesti juhuslikult, ema töötas samas büroohoones, kus mina praegu ja kuulis, et üks firma otsib sekretär-raamatupidajat ning ma siis tulin oma CV-ga vestlusele ja saingi tööle.

Kas mäletate oma esimest tööpäeva praeguses ametis? Millised emotsioonid Teid valdasid?Esimene tööpäev oli väga põnev, tutvumine uute kolleegidega ja absoluutselt teise valdkonnaga - kui enne olin tekstiili hulgimüügis, siis nüüd hoopis metalliäris. Kuna ma olen suur pabistaja siis muidugi käed natukene värisesid esimesel tööpäeval ja väike närv oli sees, kuid uued kolleegid võtsid mind väga sõbralikult vastu ning päev möödus hästi.

Milline näeb välja Teie igapäevatöö?

Hommikul keedan kohvi, toon posti ja ajalehed, siis joome kolleegidega kohvi ja loeme värskeid uudiseid. Edasi suundub igaüks oma tuppa tööd tegema. Minu tööülesannete hulka kuulub panga läbikandmine igal hommikul, ostuarvete sisestamine, arvete tasumine, sularahaga arveldamine, muidugi telefonikõnedele vastamine ja kõnede suunamine, käskkirjade ja volituste vormistamine ning oluline osa on töölepingute sõlmimine ja lõpetamine ning kõik paberitöö, mis puudutab töötajate tööohutust ja tööõnnetuste vormistamist.

Kuidas töö jaoks vajalikku energiat ammutate?

Selleks et igapäeva tööga hakkama saada käin õhtuti paaritunnistel jalutuskäikudel oma väikese koeraga, suvel käime elukaaslasega jalgrattaga sõitmas ja viibime võimalikult palju õues. Minu jaoks on hästi oluline olla koos oma pere ja kallite sõpradega, nemad on minu energiaallikas.

Mis Teile oma ameti juures kõige enam meeldib? Ja on ehk mõni tööülesanne, mis on vastumeelt ja mida Te parema meelega ei teeks?Mulle meeldib see, et ma teen vahelduvalt paberitööd ja siis jälle suhtlen inimestega. Nii ei tule tüdimus peale ühest ja samast tegevusest. Võin praegusel hetkel rahuliku südamega öelda, et tulen igal hommikul rõõmuga tööle ja minu jaoks ei ole ühtegi tööülesannet, mis oleks vastumeelt.

Olete Te leidnud oma töös mõne põneva nipi, mida soovite ka teistega jagada?

Ma olen õppinud oma tööd tehes hakkama saama mitme asjaga korraga, ma pole kunagi kellelegi öelnud, et mul on palju tööd ja ma ei saa seda või toda asja hetkel teha. Võtan lihtsalt asja rahulikult ja kõik õnnestub nagu iseenesest.

Millised on esemed või asjad, milleta Te oma tööd ette ei kujutaks?

Kindlasti ei kujutaks ette oma tööd ilma arvuti, kalendermärkmiku, post-it kleepsude ja pastakata.

Milline on Teie jaoks kõige suurem väljakutse oma töös?

Minu jaoks oli suur väljakutse töökoha vahetus ja uus, täiesti teine valdkond.

Kas Teil on ehk mõni lõbus seik või 'ämber' oma tööst rääkida?

ühtegi "ämbrit" pole olnud ja loodan et nii see ka jääb, aga lõbus on meil iga päev.

Mida oma töös kõige raskemaks peate?

Natuke raske on ehk istuv tööviis, kõige muuga olen siiani ilusti hakkama saanud.

Milline on Teie meelest hea ülemus?

Mina arvan et hea ülemus on alluvate suhtes sõbralik

Kui Te ei töötaks oma praegusel ametikohal, siis mis oleks see teine variant, mida teha sooviksite ja miks?Ma tahaksin õppida lasteaiakasvatajaks. Mulle meeldivad lapsed ja tahaksin õpetada neile heatahtlikkust ja sõbralikkust, mida minu arvates kohtab praegu laste puhul aina harvemini.

Millist ametit kohe kindlasti pidada ei sooviks?

Ma ei tahaks olla hambaarsti, olen neid alati kartnud:)

Millega oma vaba aega sisustada armastate? Millised on Teie suvised tegemised-toimetamised?Mulle meeldib vabal ajal kududa, tantsida ja mängida oma lemmikloomadega - koera ja kassiga. Suvel olen võimalikult palju õues, sõidan jalgrattaga, rulluisutan, jooksen, ujun, grillin sõpradega koos.

Mida põnevat või kasulikku olete enda jaoks leidnud sekretar.ee portaalist ja milliseid teemasid sooviksite seal tulevikus rohkem näha?Olen leidnud sekretar.ee-st vastuseid oma tööd puudutavatele küsimustele. Tulevikus sooviks lugeda rohkem tööseadustest, personalitööst ning töölepingute sõlmimisel/lõpetamisel tehtavatest vigadest.

Osale arutelus

  • Meelike Tammemägi

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara