Teravad elamused meeskonna arendamise tööriistana?

 

Kas mäletate veel ühe meie koolitusguru poolt Eestisse toodud kuumadel sütel käimist?!

Võimatu, ahhetamapanev ja hirmus. Miks peaks keegi tahtma seda teha ning selle eest veel korralikult rahagi maksma?!

Eneseusk, kindlustunne ja erakorraline "raputav" tegevus on olulised ja vajalikud iga inimese tööelus. Keskastmejuhid kurdavad, et nende töötajatel on madal eneseusk, puudub veendumus oma potentsiaalis jne. Mille abil viia probleem ja lahendus kokku? Me vajame muutusi ja sageli ka uudset lähenemist muudatustele.

Väidan veendunult, et taolist äratust vajavad kõik. Mõni sagedamini, teine harvemini. Mida sina arvad?

Kui juhtkonna enda ajaline ressurss, oskused või tahe muutusi ellu viia jääb puudulikuks, on mõistlik kaaluda abiliste (loe: koolitaja, konsultant või superviisor) kaasamist meeskonna potentsiaali avaldamiseks.

Abiline on inimene väljast ning lisaks erialastele teadmistele ja personaalsele mõjususele peab tema puhul märkima olulise eelise võrreldes vahetu juhiga - objektiivsuse ja oskuse vaadata asju nö "kapi otsast".

Rääkides meeskonna viimisest uuele tasemele, peame eelkõike mõistma, et olulised on inimesed selles meeskonnas. Ehk panustamata inimestesse ei saavuta me positiivset sünergiat ja teotahtelisust ka meeskonna tasemel. Lõppkokkuvõttes jääb selle tulemusena ka täitmata või täidetakse soovitust viletsamal moel organisatsiooni vajadused ja ootused: käibekasv, kasumlikkus, operatiivsus, kvaliteet, kliendirahulolu jne.

Lisaks praktilistele teadmistele koolitusprotsessis on aga palju muudki. Midagi hoomamatut, mida justkui kirjeldada on raske, kuid mis kujunenud hoiakute suhtes oma suutlikkusse mängib olulist rolli.

See on isiklik eneseületamine. Sellest ka sissejuhatav meenutus sütetel kõndimisest. Tegemist on vahendiga eneseusu süstimiseks. Märkimisväärset rolli selle juures mängib adrenaliinitaseme kergitamine organismis. Hirmsate ja esmapilgul võimatutena või hullumeelsetana näivate ülesannete lahendamine meeskonnakoolitusel on oluline lisamõjutus töötajate suutlikkuse tõstmisel ning hoiakute mõjutamisel.

Sattudes möödunud kevadel Uus-Meremaal 60-sekundilist vabalangemiskogemust pakkuvasse ettevõttesse jäi selgelt meelde nende tunnuslause "Embrace your fear", mis tõlgituna võiks ehk kõlada "Vaata oma hirmule silma".

Tõepoolest, vesteldes ettevõtte müügisekretäriga selgus, et olulise osa nende klientidest moodustavad ettevõtted, kes tellivad erakorralist kogemust meeskonnale. Selle mõju meeskonnavaimule ja eneseusule on kirjeldatamatu. Sellele järgnevad juba oodatud käibe-, kasumlikkuse-, operatiivsuse-, kvaliteedi-, ja kliendirahulolu tõus.

Nii et kellele kuumad söed, kellele vabalangemine või tandemhüpped...kellele aga India kobra tantsitamine oma peopesal. Me peame kasutama võimalust arendada oma meeskonda ja inimesi loovalt.

Kui tööandja seda vajadust ei mõista, siis võtkem selliste tavapärasest erinevate kogemuste "ära proovimine" ise oma südameasjaks. Murrame koos välja aastalõpu süngest rutiinivõrgust. Päikest ja elamusi!

Seletuskiri Oü pakub erinevaid meeskonna-, sealhulgas seikluskoolitusi hinnates eelnevalt Teie organisatsiooni eripära ja vajadusi: www.seletuskiri.ee ; marko@seletuskiri.ee

Osale arutelus

 • Marko Torm

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine