VAT Teatris esietendub "Varblase Priidu"?

Laupäeval, 6. detsembril kl 18 esietendub Rahvusraamatukogu teatrisaalis VAT Teatri uus lastelugu "Varblase Priidu"?.

 

Saksa autori Rudolf Herfurtneri kirjutatud armas lugu lastele jutustab väikesest varblasest, kes üritab kotka moodi lennata, kuid kukub keldriauku, kus elavad kolm rotti. Sellest juhtumist saab alguse näiliselt täiesti võimatu sõprus - ühe suursuguse nimega varblase ja kolme kavala roti vahel. 

Imelise loo hoidmisest ja armastusest lavastas Mart Kampus ning seda aitavad jutustada noored näitlejad Elina Pähklimägi ning sügisel VAT Teatri trupiga liitunud Meelis Põdersoo. ühtlasi on lavastus ka VATi selle aasta jõululugu.

"Varblase Priidu"? on saksa keelest tõlkinud Maarja Jakobson, kunstnikutöö tegid Liina Keevallik ja Mari-Ann Mardo.

"Varblase Priidu" autor on Rudolf Ferfurtner, kes sündis Saksamaal Wasserburgis 1947. aastal. Pärast germanistika-, romanistika- ja teatriteaduseõpinguid Münchenis töötas ta alates 1971. aastast Müncheni Päevalehe juures.

Rudolf Herfurtner on üks tuntuimatest laste- ja noortekirjanikest Saksamaal. Tema näidend "Geheime Freunde" (1986) on edukaim lastetükk, mis saksa lasteteatris on kunagi kirjutatud. Herfurtner elab vabakutselise kirjanikuna Münchenis.

 

 

Osale arutelus

  • sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara