Piparkoogimaja - nii lihtne see ongi!

Kaunis piparkoogimaja on saanud inspiratsiooni muinasjutust "Hansuke ja Greteke". Katusekivideks on kommid ja suhkuvaap sobib lumeks katuseharjale ning akendele. Sellise unelmate maja ehitamisel võib osaleda kogu pere!

Piparkoogimaja

Umbes 400 g piparkoogitainast

Kinnituseks:

2-3 dl suhkurt

Suhkruvaap:

4 dl tuhksuhkurt1 munavalge

natuke sidrunimahla

 

1.

Rulli taigen küpsetuspaberile 3-5 mm paksuseks. Aseta maja joonised taigna peale ja lõika maja osad välja.

 

 

 

 

 

 

2. Küpseta osad 175 kraadi juures. Enne kaunistamist jahuta valmisküpsetatud osad.

3. Kaunista maja seinad ja katus suhkruvaaba ja kommidega.

 

 

 

 

 

4. Valmista paksemast paberist majale alus ja märgi ära kohad kuhu tulevad maja seinad. Sulata nõrgal kuumusel suhkur, ole väga ettevaatlik, sest sulanud suhkur on eriti kuum! Alusta sellega, et kastad seinte alumised servad ja küljed sulasuhkrusse. Kinnita alusele.

 

 

5.

Samuti pane paika katus ja korsten. Kui suhkur jõuab vahepeal kivistuma hakata, sulata see uuesti vedelaks.

ümber maja võid lumehangedeks liimida vatti ja riputada üle tuhksuhkruga nii aluse kui ka maja.

 

 

 

Artikli originaal

Osale arutelus

  • Helle Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara