Maksepuhkuse tingimusi ei tasu otsida pankade veebikülgedelt

Kui kodulaenu tagasimaksmisega on tekkinud või tekkimas raskusi, siis tasub esimesel võimalusel ise panga poole pöörduda. Pank ei taha kindlasti oma klientidega konflikti minna, vaid koos lahendusi otsida. Seega peaks probleemide korral ühendust võtma oma pangaga: kas helistama üldtelefonile või oma laenuhaldurile, kirjutama avalduse kontoris või Internetipangas. Ära jää ootama pangapoolset kõnet või kirjalikku võlateadet!

üks võimalusi on vormistada teatud ajaks, näiteks pooleks aastaks maksepuhkus. Maksepuhkuse vormistamise üldtingimusi ei tasu aga otsida pankade veebikülgedelt, sest selliseid tingimusi lihtsalt ei ole olemas. Pank vaatab iga olukorda personaalselt: miks on võlgnevus tekkinud või tekkimas, kas inimene on juba võlgu jäänud, kui pikaks ajaks ta maksepuhkust vajab jne. Räägi täpsemalt, mis probleem sul on ja miks raskused on tekkinud.

Maksepuhkus tähendab, et sa ei pea pangaga kokkulepitud aja jooksul laenu põhiosa tagasi maksma. Intressi maksmisest laenuvõtjat aga tavaliselt ei vabastata. Seega maksepuhkus tähendab reeglina seda, et kokkulepitud aja jooksul tuleb pangale maksta laenatud summa eest ainult intressi. Küsida võib, kas on võimalik vormistada täielikku maksepuhkust - puhkust nii intressi kui laenu põhiosa tagasimaksmisest. Tuleb aga valmis olla, et see ei pruugi olla võimalik. Ilmselt nõutakse enne maksepuhkuse vormistamist, et kui juba ollakse pangale võlgu jäänud, tuleb olemasolev võlgnevus panga ees enne maksepuhkuse vormistamist kustutada.

Kokkuvõttes tähendab maksepuhkuse kasutamine, et laenu tagasimaksmise aeg pikeneb maksepuhkuse aja võrra ja pangale tuleb maksta rohkem intresse, kui algselt kokku lepitud.

Lisaks tasub teada, et maksepuhkuse vormistamise eest tuleb tavaliselt maksta pangale teenustasu. Maksepuhkuse vormistamine on sisuliselt juba sõlmitud lepingu tingimuste muutmine. Seega tuleb panga hinnakirjast järele vaadata, millised on konkreetse panga eluasemelaenu lepingu muutmisega seotud tasud. Hinnakirja leiab näiteks panga veebiküljelt.

Võib-olla polegi aga maksepuhkust vaja kui vaatad kriitilise pilguga üle oma sissetulekud ja väljaminekud ning analüüsid, kuidas saaksid oma igapäevaseid väljaminekuid vähendada. Võib-olla piisab esialgu range pere-eelarve koostamisest?

Pere-eelarve vormi leiad siit.

Osale arutelus

 • Kirjutab minuraha.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

KAAMOS GROUP otsib BÜROOJUHTI

Kaamos Group OÜ

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara