Maksepuhkuse tingimusi ei tasu otsida pankade veebikülgedelt

Kui kodulaenu tagasimaksmisega on tekkinud või tekkimas raskusi, siis tasub esimesel võimalusel ise panga poole pöörduda. Pank ei taha kindlasti oma klientidega konflikti minna, vaid koos lahendusi otsida. Seega peaks probleemide korral ühendust võtma oma pangaga: kas helistama üldtelefonile või oma laenuhaldurile, kirjutama avalduse kontoris või Internetipangas. Ära jää ootama pangapoolset kõnet või kirjalikku võlateadet!

üks võimalusi on vormistada teatud ajaks, näiteks pooleks aastaks maksepuhkus. Maksepuhkuse vormistamise üldtingimusi ei tasu aga otsida pankade veebikülgedelt, sest selliseid tingimusi lihtsalt ei ole olemas. Pank vaatab iga olukorda personaalselt: miks on võlgnevus tekkinud või tekkimas, kas inimene on juba võlgu jäänud, kui pikaks ajaks ta maksepuhkust vajab jne. Räägi täpsemalt, mis probleem sul on ja miks raskused on tekkinud.

Maksepuhkus tähendab, et sa ei pea pangaga kokkulepitud aja jooksul laenu põhiosa tagasi maksma. Intressi maksmisest laenuvõtjat aga tavaliselt ei vabastata. Seega maksepuhkus tähendab reeglina seda, et kokkulepitud aja jooksul tuleb pangale maksta laenatud summa eest ainult intressi. Küsida võib, kas on võimalik vormistada täielikku maksepuhkust - puhkust nii intressi kui laenu põhiosa tagasimaksmisest. Tuleb aga valmis olla, et see ei pruugi olla võimalik. Ilmselt nõutakse enne maksepuhkuse vormistamist, et kui juba ollakse pangale võlgu jäänud, tuleb olemasolev võlgnevus panga ees enne maksepuhkuse vormistamist kustutada.

Kokkuvõttes tähendab maksepuhkuse kasutamine, et laenu tagasimaksmise aeg pikeneb maksepuhkuse aja võrra ja pangale tuleb maksta rohkem intresse, kui algselt kokku lepitud.

Lisaks tasub teada, et maksepuhkuse vormistamise eest tuleb tavaliselt maksta pangale teenustasu. Maksepuhkuse vormistamine on sisuliselt juba sõlmitud lepingu tingimuste muutmine. Seega tuleb panga hinnakirjast järele vaadata, millised on konkreetse panga eluasemelaenu lepingu muutmisega seotud tasud. Hinnakirja leiab näiteks panga veebiküljelt.

Võib-olla polegi aga maksepuhkust vaja kui vaatad kriitilise pilguga üle oma sissetulekud ja väljaminekud ning analüüsid, kuidas saaksid oma igapäevaseid väljaminekuid vähendada. Võib-olla piisab esialgu range pere-eelarve koostamisest?

Pere-eelarve vormi leiad siit.

Osale arutelus

 • Kirjutab minuraha.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine