26. jaanuari hommikul algab Yin Maa Pühvli aasta

YIN MAA PüHVEL - on aeg vaadata, kellega olete ühinenud.

Yin tähendab seisvat, vähenevat, kokkuhoidvat energiat. Eelmisel aastal alguse saanud muutused jätkavad antud suunas liikumist (nii nagu hoog 2008. aastal sisse anti). Eelmisel aastal tekkinud olukorrad, tendentsid süvenevad sel aastal veelgi ja ei tasu süvenevat energiat takistada ega piirata, sest takistamine võib esile tuua veelgi suurema ja ohtlikuma tagajärjega sündmuse. Olulised märgusõnad on rahu, sisekaemus, väärtuste määramine ja järgimine. Minna kaasa ühtse energiavooga ja kui pakutakse uusi võimalusi, siis ole otsustav ja võta väljakutse vastu. Just rasketel aegadel võib panna hea aluse uue energia tõusuks.

Jaanuari lõpus algavat Pühvli aastat iseloomustab Maa stiihia (energia) domineerimine, kuid taas võib ilmneda mõningast vastasseisu, mida toob Vee energia suur mõjujõud antud perioodil. Seega saab tasakaalupunktiks kvaliteet, väärtused, täpsus, korrektsus ja hea analüüs.

Pühvel on oma olemuselt rahuarmastava, kodu hoidva ja nautleva energia esindaja. Seega tasub just sel aastal pöörata enam tähelepanu perekonnale, sest majanduslikult rasketel aegadel tuleb pere kokku ja toetab üksteist. Tänapäeval näeme aga kahjuks vastupidist, et just majandusküsimused on need, mis pered lõhki ajavad.

Mida toob yin Maa Pühvli aasta?

I ching ütleb: "Aeg on vaadata, kellega oled ühinenud ning kuidas grupeerid asju ja olukordi. ühinemine (ka kokkuhoidmine, liitumine) on siiras ühendus, et selle abil selgitada oma isiklikku sidet asjade ja inimestega. Analüüsi iseennast ja tekkinud olukorda. Võrdle ja vajadusel sorteeri neid. Tegemist ei ole rahustava ajaga, vaid pigem asjad võivad radikaalselt muutuda, laguneda või ümber kujuneda. Tegemist on olulise üleminekuga ja hilineda või magama jääda (protsessis osalemisest kõrvale hoiduda) ei ole soovitav. Vabane vanadest ideedest ja leia uusi võimalusi. Kasuta antud aega targalt ja kohe praegu, sest kõrvalehoidmine paneb sinu tee pikaks ajaks kinnil. Jäta meelde, et jõud peitub ühinemises, läbirääkimises, väljakutsetega kaasa minnes, kuid kindlasti mitte olukordi liialt pressides, tagant sundides, sest nii surud end oma teest kõrvale".

Niisiis algav aasta on ümbermõtestamise aasta. Paljud väärtused muudavad oma tähendust või konkretiseeruvad. 2009.aastal toimub 6 varjutust ja vaatamata rahuarmastavale Pühvlile, tekib nii mõnelgi soov oma elus kõik pea peale pöörata.

Maa element on seotud kinnisvaraga, ehitistega, restoranidega (toitlustamisega) ja põllumajandusega. Põllumees peab olema sel aastal aktiivne ja kõik tekkinud võimalused ära realiseerima, sest energia soosib põllumajandust. Samas esindab see aasta probleeme kinnisvaraga ja toitlustamisega seotud elualadel.

Perekonnas on olulised traditsioonid, materiaalsed väärtused, vanemate austamine ja kohustused. Naised tegelevad enam kodu kujundamisega ja kokandusega. üldiselt on Pühvli aasta edukas neile, kes teevad tööd, kes on innustunud ja pühendunud oma ettevõtmistesse. Samuti tõuseb sel aastal huvi kehakultuuri ja sportimise vastu. Tegemist on terve mõistuse aastaga, pöördumine loomulike rütmide juurde, elutarkuste ja kogemuste poole.

Poliitiliselt soosib Pühvli aasta konservatiive ja autoritaarset juhtimist.

Tuntud Pühvli aastal sündinud: Hans Christian Andersen, Johann Sebastian Bach, Napoleon Bonaparte, Hispaania kuningas Juan Carlos, Norra kuningas Harald, Jack Nicholson, Robert Redford, Rod Stewart, Bruce Bringsteen, Meryl Streep, Margarete Tatcher, Vincent Van Gogh, Adolf Hilter, Bill Cosby, Dustin Hoffmann, Anthony Hopkins, Richard Barton, Barbara Busch, Bon Jovi, Barbara Cartland, Charlie Chaplin, Eddie Murphy, Jessica Lange, Gerald Ford, Jane Fonda, Jon Johnson, Saddam Hussein, Walt Disney, printsess Diana, Sammy Davis, Jack Lemmon, Jawaharlar Nehru, Paul Newmann, Sissy Spaicek, Tviggi.

Algava aasta on hea Pühvli aastal, aga ka Kuke ja Ahvi aastal sündinutel. Samas tuleb täheldada, et ainult sünniaasta loomamärgi järgi oma saatuse lugemine jääb ühekülgseks. Need, kes teavad oma saatusemärgi ehk päevamärgi looma, saavad 2009.aasta kohta kindlasti täpsema iseloomustuse.

Vaata edasi aastamärkide kaupa

Osale arutelus

 • www.seeder.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara