Terje Aru karvamütsi ja lusika lugu

1999. aasta kevadel on Tallinna tänavapostid kleebitud täis plakateid, kus poseerib punases minikostüümis ja veripunaste huultega beib, nõjatudes Jaguari kapotile. See beib oli ärinaine Terje Aru, kes tahtis nõndaviisi pääseda Riigikokku. Sinna ta küll ei saanud, ent tänu väljakutsuvale plakatile järgnenud Kroonika kaaneloole sai temast kuulsus. Käibefraasi naisest, kes rahuldab end vajadusel karvamütsi ja teelusika abil, teadis sama aasta oktoobris iga eestlane.

ühel oktoobripäeval kümme aastat tagasi helistas mulle Jaak Kilmi. Või oli see hoopis Andres Maimik - ühed filmirežissöörid mõlemad - ja küsis, kas ma ei tea mõnd markantset naist, kes sobiks esinema uues valmivas dokumentaalfilmis "Naised poliitikas". Avatud Eesti Fond on tellinud neilt sellise sisuga filmi ja nemad nüüd mõtlevad, kuidas seda võimalikult huvitavalt teha. Ja siis mõelnud nad välja - filmiliselt oleks huvitav, kuidas seltskonnaajakiri teeb lugu naispoliitikust. Kuidas me tema imagot kujundame - õigupoolest, kuidas poliitik ise Kroonika kaudu oma mainet kujundab.

Värske maasikas

Mõtlesime telefonis nimesid, ent kõik poliitilised naispersoonid tundusid kuidagi igavad, äraleierdatud, Kroonika oli neist kõigist juba tüütuseni kirjutanud. Kuni äkki mul sähvatas - te tahate värsket nägu, telegeenilist pealekauba ja kelle ümber saaks punuda intriigi? Võtke Terje Aru! Ta pole küll päris poliitik, aga tal on ambitsioonid. Tundub, et ta on naine, kes ei löö risti ette. Kui palju me teame õrnema soo esindajaid, kes oleksid nõus Riigikokku saamise himus Jaguari kapotile viskuma ja seda veel miniseelikus! Absoluutselt teine lähenemine poliitilistele valimistele - nagu missivõistlustel!

Maimik ja Kilmi inisesid rahulolust, kui nendega järgmine päev kokku sain ja üksikasjades kokku leppisime. Mina sõlmin kokkuleppe Terje Aruga, teen intervjuu ja nemad filmivad kogu protseduuri algusest lõpuni. Meil polnud aimugi, et sünnib Kroonika selle aasta hittlugu ja valmib aasta vaadatuim dokumentaalfilm "Suur õde".

Kui räägin Terje Arule telefonis kogu jutu ära, on ta pehmelt öeldes meelitatud. "Ooo... Nii huvitav. Väga põnev! Muidugi teeme intervjuu. Mmm... ja filmikaamera ka. Ikka olen nõus, kuidas siis teisiti," edastas ta reipalt ja rahulolevalt telefonitorusse.

Põrmustav avameelsus

Esimest korda kohtume Terje Aruga minu kabinetis Tatari tänaval. Terje sõidab Jaguariga kohale, riputab oma Escada mantli nagisse ja on valmis läbirääkimisteks. Loe edasi

Osale arutelus

 • Ingrid Tähismaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine