Kuidas Sõõrumaa käis peatoimetajaks

Naistepäeva hommikul 2004 astus mu kabinetti Urmas Sõõrumaa. Roosa Hugo Bossi lips ees, lillekimp näpu vahel ja naeratus näol. Aeg oli kohad vahetada. Tõusin nahkselt peatoimetajatoolilt, suundusin Sõõrumaa järel nõupidamisteruumi ja tutvustasin: "Saage tuttavaks, siin on teie uus peatoimetaja!"?

"Tsau, Inks, mul on üks idee," helistas veebruari masendusest tuhmi häälega Ken Saan viis aastat tagasi keset pakaselist päeva mu mobiilile. Skandaalne Ken on filmi- ja teleringkondades tuntud jaburate ideede väljamõtlejana. Pooled neist - need eriti jaburad - ei teostu, aga teine pool - lihtsalt jaburad - lähevad õnneks. Seepärast teda võetaksegi jutule, kuulatakse ära, antakse võimalusi, isegi sponsoreeritakse. Sest idee maksab. Ja Kenil tuleb neid äraspidiseid ideid nagu varrukast. Ole ainult mees ja katsu järge pidada.

Nõnda siis vudistas skandaalne Ken vaid talle omasel moel mu telefonitorusse järjekordsest sütitavast ideest: "Tead, siuke teleprojekt. Vahetame rollid ära. Paneme kellegi teise sinu asemel üheks päevaks Kroonika peatoimetajaks ja teeme sellest saate. On ju hea?"

"Tore, Ken. Mõttel on jumet. Aga KELLE me paneme peatoimetajaks? Kes ka rahvast huvitaks? Kes suudaks kaasa mängida ja teeks seda usutavalt? Teeme ikka hea saate ju?"

"Mul on siin mõningaid kandidaate. Näiteks Küllo Arjakas. Proovime teda. Tuleme sulle homme koos külla, räägime läbi."

Tuhmis pintsakus keskerakondlane

Küllo Arjakas oli aastal 2004 Keskerakonna peasekretär. Ajaloolane, poliitik, veendunud keskerakondlane, omapärase hääletämbriga mees. Ken, miks just tema?

"No aga jabur ju. Ta on selline ladna, ta võiks peale minna küll. Intriig selles, et keskerakonna kõrge poliitik juhib kollast ajakirja."

"Kui sa ta nõusse räägid, siis olgu peale, kohtume minu kabinetis!"

Küllo Arjakas oli kohtumisel kohmetus kuubis. Otsis silmadega mu kabineti riiulitel seisvatelt raamatuselgadelt pidet, ei naeratanud kordagi, istus, käed risti üle rinna, pidevas kaitsepositsioonis. No mida sa sellise lõbuajakirja peatoimetajaga peale hakkad?

Kohtumine oli vaevaline, ilma energiata. Õudusega mõtlesin, kuidas ma toimetusele selgeks teen, et filmikaamerad ründavad meie tööruume terve päeva selleks, et keskerakondlasest poliittegelane saaks oma tähetunni kätte.

Õnneks ei olnud viis aastat tagasi poliitikute osavõtt meelelahutussaadetest nii massiline, nagu on see täna. Pulli- ja pulasaadetele ei joostud tormi. Ka Küllo Arjakas lõi põnnama ja teatas mulle päev hiljem, et mõtles ikka kodus rahulikult järgi ja tänab väga, aga siiski loobub pakkumisest olla üks päev Kroonika peatoimetaja. Ja eks ta õigesti tegi.

Sest vastasel korral poleks me leidnud oma lõbusaks avantüüriks seda peatoimetajat, kes väärikale ametipostile nagu rusikas silmaauku sobis. Selle mehe nimi oli Urmas Sõõrumaa. Loe edasi

Osale arutelus

 • Ingrid Tähismaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

ÄRIPÄEV AS otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

28. september 2018

Teabevara