Härra ja Proua President sirelipõõsa varjus

Presidendiproua Evelin Ilves võib kaudselt tänada Kroonikat selles, et tema tanu alla saamine Toomas Hendrik Ilvesega nii kiirelt ja valutult läks. Oli ju Kroonika see, kes alates aastast 1998 paari suhtel pingsalt silma peal hoidis ja mõned head aastad usinalt tollase välisministri topelteraelu paljastas. Toomas Hendrikul oli enne abiellumist Eveliniga valikuid ainult üks - kas kaotada rahva silmis hea maine või teha valik - jätkata abikaasa ja laste ema Merry Bullockiga või heita ühte sõbranna Evelin Int-Lambotiga?

Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Int-Lamboti armusuhe on pea sama pikk kui vana on täna Kroonika - kolmteist aastat. Esimest korda hakkas meile aimu saama, et midagi tõsist on tollase välisministriga juhtumas 1998. aasta kevadel.

Eesti Päevalehe soolaleivapeol lehe uutesse ruumidesse kolimise puhul väisas üritust ka välisminister isiklikult. Selgus, et ennekuulmatu sõbralikkus ühe ajakirjandusväljaande marginaalse tähtpäeva puhul isiklikult kohale rutata, ei olnud suurest armastusest vaba sõna vastu. Seda žesti - toon uute ruumide avamispeole välisministri isiklikult! - oli vaja rohkem Evelinile, tollasele Eesti Päevalehe marketingijuhile. Ja ta tõigi! üheteist aasta tagune 1. juuli Kroonika kirjutab, et soolaleivapeol märgati lehe toimetuse koridoris ringi jalutamas Toomast ja Evelini, käest kinni nautimas teineteise vahetut lähedust. "Soolaleivaliste sõnul oli see kõike muud kui pelk kamraadlik käepigistus uutesse ruumidesse kolimise puhul." Ajakirja ilmumise ajaks oli paari kooselu kestnud väidetavalt juba aasta.

Merry Bullock risti jalus

Sama aasta veebruaris oli Toomas Hendrik Ilves presidendi vastuvõtul aga oma seadusliku kaasa ja kahe lapse ema Merry Bullockiga. Viimane kandis eesti rahvarõivaid ja kommenteeris Kroonikale, et avaldab sellega austust mehe kodumaale.

Merry Bullock käitus ka kevadel, kui Evelini ja Toomast siin-seal koos märgati, nagu poliitiku naisele kohane, eitades tekkinud abielulahutuse jutte. "See on jama," deklareeris ta. Merry Bullock rõhutas ajakirjanikule, et on Toomasega koos elanud 18 aastat ega näe mingit põhjust kooselu lõpetada. "Ma imetlen teda praegu, ja imetlesin teda ka siis, kui temast veel ajalehtedes ei kirjutatud," oli tollane Müncheni Max Plancki psühholoogiainstituudi vanemteadur Bullock poliitikust abikaasale lojaalne nagu dekabristi naine.

Paraku olid Toomase peas selleks ajaks otsused juba tehtud. Esimene avalik kohtingupilt - Evelin ja Toomas sirelipõõsa varjus - jäädvustus paparazzi-ülesvõttena Kroonika fotograafi Väino Silma kaamerasse Untsakate plaadiesitluselt Sakala vanas keskuses 1998. aasta südasuvel.

Valges kübaras ja kontorikostüümis Evelin Int-Lambot ja triibulise kikilipsuga välisminister püüdsid kontserdi ajal jätta muljet, et tunnevad vaevu teineteist. Saatuslik vahelejäämine toimus Sakala keskuse kõrval sirelipõõsaste vahel, kus paar "ootamatult" kohtus ja teineteisele sügavalt silma vaadates juttu puhus. Seepeale ilmus Kroonikas pikk ja põhjalik artikkel "Avaliku elu tegelase silmakirjalik eraelu: Toomas H. Ilves kolmnurgas." Ärganud oli ka muu meedia. Loe edasi

Osale arutelus

 • Ingrid Tähismaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine