Seebiooper Carl Danhammeri moodi

Kroonika sünniga samal ajal imbus Eesti avalikku ellu uus nähtus. See oli lõvilakka kandev paks parimais aastais blond hüperaktiivne mees. Ta vatras eesti-soome segakeelt, tema asesõnaks oli "vai vittu"? ja elu parematel hetkedel pidas ta end Elviseks.

Sellel mehel ei olnud välimust, kombeid, (legaalset) raha, positsiooni ega väärikust. Ometi ihaldasid teda välimuselt üle keskmise eesti naised. Mingi karisma pidi sel roppsuuröökuril siis ju ometi olema? Või oli see hullunud eesti naise ihalus välismaa mehe järele, olgu ta siis ükskõik milline. Kas mäletate veel - elukunstnik Carl Danhammer!

Carl Danhammer oli aastatel 1990-2001 eestlaste tähelepanu järgi pidevas näljas. Ta oli tollal üks väheseid, kes sõna otseses mõttes ahistas oma pideva meediasse sooviga ajakirjatoimetust. Ma ei ole kellegi eest oma kabineti kaitsva ukse taha põgenenud ja selle seestpoolt lukustanud, aga Danhammerit nähes oli selline reaktsioon spontaanne, instinktiivne. See pealetükkivus ja omamehelikkus koos katkematu jutuvadaga, mis sulle korraga peale langes, oli raskesti üle elatav.

Ometi tuli mees alati ära kuulata, sest äärmuslikku jaburust meelelahutuse nime all meie lugejad ju janunesid. Danhammeri ihuajakirjanikuks hakkas Jaanus Hämarsoo. Tema jaksas Carli lõputuid pajatusi, kui hästi tal läheb ja kui vinge ärimees-poliitik ta on, rahulikult ära kuulata. Jaanusega tekkis Danhammeril otseliin - iga mikrosündmuse puhul möirgas ta Jaanuse telefoni - minulla on hyvä stoori! Nalja sai tema kulul Kroonika algusaastatel päris kõvasti.

Saatis siivutud pildid

ühel sombusel oktoobripäeval poetus mu lauale valge ümbrik. See on tulnud postiga ja selle sees on viis fotot. Kõigi peal on seltskonnalõvi Carl Danhammer erinevate tõmmuverd näitsikutega. ühe foto taha on kirjutatud: Carl veetis lõbusalt aega Brasiilias ärireisil. Saatja nime juures pole.

Pildid on aga intrigeerivad ja senise Kroonika jaoks isegi mingeid piire ületavad. ühel fotol hoiab Danhammer tema süles istuval tõmmutaril käsi paljastel rindadel, ühel pildil on ta sootuks püksata, meheau lõdvalt kaadris. Loe edasi

Osale arutelus

 • Ingrid Tähismaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara