Lihavõtte retseptid

Katrin

Päris lihavõttekook see pole, aga kohupiimaga vähemalt. Teeme seda munadepühal alati. See on ka suur laste lemmik :)

Turbakook

1 pakk võid1 klaas suhkrut1 muna3 spl kakaod3 klaasi jahu1/2 tl soodat

Vooli sellest kaks ühesuurust palli ja pane umbes 30-60 minutiks külmkappi.

Sisu: 3 pakki kohupiima         4 muna         1 klaas suhkrut         1/2 mannatMääri kõrgete servadega suu ahjupann (minu panni mõõdud on 28X36) võiga. Riivi üks kakaopall laia riiviga panni põhja. Vala sinna peale kohupiimasegu. Kohupiimasegu peale riivi teine kakaopall. Küpseta keskmise kuumisega umbes 40 minutit.

         

Helvia tuunikalamuffinid

Need tuunikalamuffinid on mõnusad just suure reede hommikuks, valmivad kiiresti ja on imemaitsvad.

2 karpi tuunikala vees4 muna1 sellerivarstilli2,5 dl kiirkaerahebeid1 tl küpsetuspulbrit1 tl kohvikoort1 spl sidrunimahla1 tl soola0,5 tl sidrunipipart

tshillipipart-see on valikuline

Haki seller, sega kõik koostisosad omavahel ning pane muffinivormidega 175 kraadisesse ahju umbes 30 minutiks.

Kristiini kohupiimakook Selle koogi retsepti panin ise kokku mitmest "külapealt" kuuldud soovitusest.

0,5 pakki juubeli tordipulbrit2 pakki kohupiima(üks võib ka ricotta olla)4 muna1,5 tl vaniljesuhkrut3 spl suhkrut0,5 sidruni mahl

juubeli tordipulbrit

Sega 1 pool juubelitordipulbrist veega, nagu pakil soovitatud. Pane see koogivormi põhja ja 3 minutiks 180 kraadisesse ahju. Sega kohupiim munakollastega, lisa vanilje ja sidrunimahl. Vahusta munavalged ja sega kohupiimasegu hulka. Vala kohupiimasegu koogipõhjale ning raputa peale veel nii palju tordibulbrit, et kohupiimasegu oleks kaetud ja peale jääks nn jahukiht. Tõsta ahju ning küpseta ca 40 minutit 160 juures, kuni kook on kenasti kuldne.

Nautida soovitan vaarika või maasikatoormoosiga, mida praegu võiks teha külmutatud marjadest....

Maarja virsiku-kohupiimakook

Põhi:200 g võid1 dl suhkrut2 muna4 dl jahu1 tl küpsetuspulbritTäidis:3 muna1 dl suhkrut400 g maitsestamat Cr?¨me Bonjouri 1 purk virsikuid0,5 dl sidrunimahla

2 spl maisitärklist

Sega kõik põhja ained omavahel. Pane taigen lahtikäivasse koogivormi (24 cm) . Klopi munad ja suhkur vahtu, lisa Cr?¨me Bonjour, tükeldatud virsikud, sidrunimahl ja tärklis. Sega täidis tasakesi ja vala põhja peale. Küpseta juustukooki 160?° kraadi juures umbes 1,5 tundi. Jahuta korralikult ja alles siis võta vormist välja. Serveeri oma kook koos virsikutega või maasikatega.

Mmm... kui hea!

Hanna

Mina ei anna küll mingit koogi-ega toiduretsepti, kuid annaksin ehk ühe munade värvimise oskuse/teadmise: Võta soovitud arv mune. Mähi sibulakoored munade ümber ja et sibulakoored paremini kinni püsiksid keemise ajal, siis seo muna ümber ka lõnga.Peale keemist saab muna põneva mustri, millel on peal ka lõnga triibud :)

Aira pasha

2 munakollast 3,5 dl suhkrut 100g võid 1 dl hapukoort 1 kg kohupiima 0,5 liitrit vahukoort

Vahusta munakollased ja suhkur. Lisa sulatatud ja jahutatud või, hapukoor, kohupiim ning vahustatud koor. Vala marlega vooderdatud pashavormi või kohvifiltrisse. Pane kerge vajutus peale ja lase külmas nõrguda üks ööpäev. Massi võib maitsestada vanilje, purustatud pähklite või mandlitega, rosinate, mee või riivitud Å?okolaadiga.

Anneli halvaa

Kas te halvaad olete ise proovinud teha? Ma proovisin, väga põnev kogemus. Retsept on siin:400 g mett 1 kl suhkrut 1 kl vett 4 munavalget 200 g pähkleid või mandleidSuhkur, mesi ja vesi segada ning lasta keema. Keeta kuni prooviks võetud lusikatäis tardub külmas vees. Lisada munavalgevaht ja keeta veel, kuni segu muutub kõvaks. Tõsta tulelt, lisada peenekshakitud mandlid või pähklid ja kallata 1-2 cm paksuselt mageda võiga määritud liuale. Jahtunud halvaa lõigata sobivateks tükkideks.

 

Christi kuumutatud pasha

Me teeme alati lihavõtete ajal sellist pashat:500 g kohupiima 1-2 muna 0,5 kl rõõska koort 100 g võid 1kl suhkrut soola vanillini 50 g rosinaid sukaadi

Läbi sõela surutud kohupiimale lisada suhkruga vahustatud munad, koor, sulavõi ja maitseained. Kuumutada segades kuni keemiseni. Panna marlisse ja vajutise alla või spetsiaalsesse vormi. Järgmisel päeval võtta välja ja pealt kaunistada.

ülle pasha

500 g kohupiima 3 muna 1kl suhkrut 100 g võid mandleid või pähkleid vanillini 50 g rosinaid Å?okolaaditükikesi

Suhkruga vahustatud munad, sulatatud või, kohupiim ja kõik ülejäänud ained segada omavahel. Panna marliga, kerge vajutise alla või pasha vormi. Anda lauale järgmisel päeval.

 

Juulia kohupiimakook

Mina ei ole eriline kokkaja, aga sellise lihtsa koogiga saan ikka hakkama.

Osta poest liivataigent. Pane pool sellest lahtikäiva koogivormi põhja, mille oled eelneval vooderdanud küpsetuspaberiga. Küpseta põhi 200 kraadi juures kuldkollaseks. Põhja küpsemise ajal tee valmis koogi sisu: 2 kohupiimatoru (kokku 400 grammi), 3 muna, 3 dl suhkrut, vanillsuhkrut, paar-kolm spl jahu. Sega sisu kokku ja vala küpsenud põhjale. Küpseta madala kuumuse juures (u 160-180 kraadi) kuskil tund aega.

 

Triinu kollane kanasalat

1 grillkana rind (võib ka ise ahjus valmis küpsetada)5munapool hiinakapsastpool lavakurki2-3 tomatit1-2 tl karritsoola

majoneesi ja hapukoort

Tee nii nagu kartulisalatit tehakse: haki toiduained ära, sega hapukoor ja majonees eraldi kausis, lisa sool ja karri. Karrit lisa maitse järgi, vaata, et liiga vürtsikaks ei lähe. Eriti hästi maitseb wrappi keeratuna :)

Osale arutelus

 • sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine