VAT Teatri hooaja lõpp rahvusvahelisel lainel

VAT Teatri 22. hooaja lõpu märksõnaks on "Euroopa"?: maikuu kahe esimese nädala jooksul osaleb teater Ungaris Eesti kultuuripäevadel ja Vilniuses rahvusvahelisel ASSITEJ festivalil "COOL"?. Juuni alguses antakse start Euroopa Liidu rahastatava 4aastase projekti Platform 11+ tööle, kus VAT Teater Eesti-poolse partnerteatrina kaasa lööb.

7. mail täitub VAT Teatri üks suuri soove, mängida ungari kirjaniku Ferenc Molnari noorteromaani "Pal-tänava poisid" põhjal valminud samanimelist lavastust Ungari publiku ees. Laste- ja noortekirjanduse klassikavaramusse kuuluva romaani dramatiseering jõudis VAT Teatris lavastaja Aare Toikka käe all publiku ette 2004. aastal ning sellest on kujunenud üks meie menukamaid noortelavastusi, mida mängime täissaalidele senini. "Pal-tänava poisid" etendub Budapestis Merlini teatris Eesti kultuuripäevade raames 7. mail kell 19.

ASSITEJ rahvusvaheline laste- ja noorteteatrite festival "COOL" toimub sel kevadel Vilniuses. VAT Teater võtab festivalist osa lavastusega "Misantroop", mida mängitakse 13. mail kell 15 Vilniuse Rahvusteatri väikeses saalis. 

üle-Euroopaline kunstiprojekt noortele

Projektis Platform 11+, mis valiti paljude taotlejate seast Euroopa Liidu programmi "Kultuur 2007" selle aasta toetusrahade saajate hulka, osaleb koos VAT Teatriga 12 teatrit 11st riigist. Kõiki osalejaid ühendab professionaalsus ja huvi pakkuda 11-15aastaste noorte sihtrühmale uusi võimalusi kultuurielus osalemiseks.

"Sel vanuserühmal on kogu Euroopas väga vähe võimalusi kultuurist osa saada, kuigi just selles eas võib kunstiga tegelemine panna aluse väärtushinnangute, isiksuse ja maailmavaate kujunemisele. Platform11+ üritab täita seda lünka, püüdes saavutada kestva mõju ning luues partnerite vahel maksimaalse sünergia,"? sõnas projekti algataja Dirk Neldner.

üks olulisemaid Platform 11+ eesmärke on luua ja lavastada noortele uusi näitemänge, kaasates tööprotsessi nii professionaale kui noori endid. Kui esimesel hooajal kirjutavad partnerteatrite poolt kaasatud dramaturgid oma maalt kogutud ideede põhjal 11 erinevat uut näidendit, siis järgmisel aastal kirjutavad erinevate maade näitekirjanikud oma lood kahepeale. Projekti viimasel hooajal valmib kogutud materjalist aga üks suur, kogu Euroopa noori puudutav lugu. Eesti poolt osaleb projektis noor dramaturg Marion Jõepera. 

Lisaks näiteloomingule valmib projekti kaasatud kunstnike käe all ka hulk teisi kunstiliike esindavaid teoseid - skulptuure, videoinstallatsioone, maale jpm. 

Projekti eestvedajate sõnul soovib Platform 11+ pärast nelja-aastast tööd esitleda mitmekihilist (auto)portreed Euroopa uuest põlvkonnast, kelle olemasolu 21. sajandi alguses kajastatakse enam kui paarikümnes näidendis, 50s distsipliinidevahelises kaaslavastuses ja teatriürituses, 40s kunsti- ja uue meedia teoses ning üle-Euroopalises andmebaasis, mis sisaldab sihtrühmale mõeldud uusi näidendeid.

2010. aasta oktoobris toimub Platform 11+ kogunemine Tallinnas, selles osaleb enam kui sada noort kogu Euroopast.

Euroopa Liit rahastab Platform 11+ nelja aasta jooksul 2 miljoni euroga, projekti kogu eelarve on 4,1 miljonit eurot. Kunstivõrgustiku juhtorganisatsioon on Norrast Drammenist pärit Brageteatret ning pilootprojektina jätkatakse Argentiina ASSITEJ eestvedamisel Platform 11+ tööd mitmes Lõuna-Ameerika riigis.

Osale arutelus

 • sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

KAAMOS GROUP otsib BÜROOJUHTI

Kaamos Group OÜ

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara