ÄP restoranitest: Imede õu Tartu Taskus

Kahjuks ei jõudnud Tartu luksusklassi kaubanduskeskuses Tasku asuvasse Rehepapi-nimelisse restorani siis, kui seal veel kanad ja tuvid elasid. Nüüd neid enam ei ole ja Eesti parima buffet-restoranina väljakuulutatud Rehepapist on saanud odavate hindadega söökla.

Rehepapp on leidlik ja kaval tegelane, kes püüab võimalikult vähese vaevaga hakkama saada, kuid suudab üle trumbata nii mõisasaksad kui Vanapagana. Omanimelisse sööklasse on ta ehitanud pudelipõhjadest köögiseinad, kivikamakatest laelambid ja ajanud toolidele vaba käega värvi laiali - saigi säästlik sisekujundus tehtud.

Säästlikult üle värvitud betoonpõrandal on käigurajad sisse kulunud: külmlaua juurde suupistet valima, siis sooja leti juurde suppi ja praadi küsima, siis uuesti külmlaua juurde, et prae juurde salati võtta, siis kassajärjekord. Mitu korda risti-rästi üle käiguteede, inimeste vahel põiklemist, natuke nügimist külmleti juures, et järjekorras seisjate vahelt oma salatikest kätte saada ja voila! - ongi toit käes.

Esmakordse kliendina tegin järjest valesid valikuid. Praeks küsisin juustukattega kala, oma viga! Mis juhub kala ja juustuga, kui need soojale pannile oma aega ootama jätta? Loomulikult kuivavad ära. Kartulitega sama lugu. Lauanaabri "vana kooli"? valik oli palju kohasem - sealihaguljaÅ?Å? ja tatar on justkui iseteenidussöökla jaoks välja mõeldud, aeg ja temperatuurikõikumised ei avalda neile mõju ning soust ja pudru olid ka seekord säilitanud oma parimad maitseomadused.

Asjassepühendatutel on Rehepapis palju eeliseid. Kõigepealt juba asjaolu, et Rehepapi leiab üles ainult osav orienteeruja - läbi pooltühja Tasku tuleb minna kõige tagumisse spordipoodi, söögilõhnast juhatatult sellest läbi ja oledki kohal. Bussijaamast tulles tuleb minna algul sisehoovi ja tõusta siis mööda suitsukonilist ja õllepurgilist treppi teisele korrusele. Kuna räpasust jätkub ka Rehepapis endas - pühkimata lauad, rasvased köögiukseklaasid, koristamata tualettruum, oleks stiililiselt vähemalt esimesel korral oleks õigem tulla siseõue poolt, mitte läbi noobli Tasku.

Rehepapp armastab omasid, kliendikaardiga saab päeval süüa 25% ja pärast kella viit 40% odavamalt. Kandiku- ja hinnavaatlusega tuvastasin, et asjassepühendatud on välja töötanud ilmselt Eesti odavaimad kolmekäigulised eined: suur taldrikutäis salatit, teine tatart ja supp lähevad püsikliendile õhtul maksma vaid 18 krooni! Nii täis laotud taldrikuid kui Rehepapis pole ma elus näinud: mitme kliendi kandikul oli salatihunniku kõrgus kindlasti suurem kui läbimõõt. Eks õpeta ka rehepapp, et võta niipalju, kui jaksad ära vedada ...

Rehepapist räägitakse igasugu rahvajutte. Tema salatitega olla sellised lood, et kui tõsta see oma prae juurde, ei maksa see midagi, lisand on prae hinna sees, ja kui omaette taldrikule, siis läheb eraldi maksu alla. Seda kuulsin hiljem ühelt regulaarsööjalt, nii et kohapeal ei saanud kontrollida, aga hästi ei usu, et nii veider asi võib tõsi olla, igasugu asju ju räägitakse...

Aadress: Turu 2/Soola4, Tartu

Avatud: 10-21, P 10-18

Põhiroogade hinnavahemik: 30-79 kr

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

ADVOKAADIBÜROO RASK otsib SEKRETÄRI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. juuni 2018

Teabevara