Pidu plaani aasta jagu ette

Iseseisvalt firmapeo korraldamisel ei piisa ainult paarist telefonikõnest ja ühe arve maksmisest: vaja on koostada täpne eelarve, mis arvestab nii suuremate põhikulutuste kui ka tillemate ootamatute väljaminekutega.

Suvepäevad, jõulupidu või sünnipäev nõuavad pikemat planeerimist. Suvepäevade korraldamisel tuleks alustada asukoha valikust: tuleks ära käia kohapeal, et veenduda, kas on piisavalt ööbimis-, telkimis- ja pesemiskohti ning tualette. Kontrollida tuleks, kas kohapeal olemasolev voolutugevus on piisav. Otsustada tuleks, mis kellani öösel pidu pidada tahetakse, ning kas selleks vajaliku loa taotleb suvepäevade majutuskoht.

Suure ürituse korral on soovitav valmistada osavõtjatele infobukletid koha plaani ja päevaprogrammiga ning telkimisplastile panna kõlarid, et kõik saaksid osa kogu programmist.

Kui üritus on perede ja lastega, tuleks organiseerida kostümeeritud tegelased, batuudid ja mängud. Et vähendada ürituse kulusid, võiks osavõtjatele teha väikese osavõtumaksu, mis distsiplineeriks tulijaid. Et vähendada kulutusi catering'ile, võib kasutada avaõhtul kaasavõetud toiduainete grillimist. Suvepäevade kava koostamisel tuleks arvestada, mida teha juhul, kui on vihmane ilm. üle ei tasuks pingutada sportlike tegevuste ja mängudega, ettevõtmised võiksid olla eelkõige meeldivaks puhkuseks. Firma sünnipäeva võib julgelt pidada mittetraditsioonilistes kohtades, nagu keeglisaal, ujula ja loomaaed. Alternatiiviks on oma firma ruumid, sellisel juhul jäävad ära rendikulud. Külalised võiks enne pidu ka üle helistada, et vähendada catering'i kulusid.

Eesti ilma arvestades tuleks väliürituste tarbeks varuda varjualune või telk. Kui on palju külalisi, on oodata ka palju kinke, mistõttu arvestada tuleks laudade ja lillevaasidega. Korraldada tuleks ka külaliste autode parkimine.

Eelarve tegemisel koosta kuludest täpne nimekiri

* Suvepäevad Asukoha rent, majutus * Söök, vajadusel jook * Meelelahutusprogramm (päevajuht, ansambel, diskor) * Heli-, valgus- ja videotehnika * Lisalõbustused (batuudid, näomaalingud, kanuutamine, vibulaskmine jne) * Telk, lava * Mööbel * Auhinnad, aukirjad * Käepaelad * Päevade infotrükised, koha plaan, ürituste kava. * Firma sümboolikaga särgid, mütsid vms * Dekoratsioonid * Ilutulestik * Parkimise, telkimise korraldamine, infopunkt * Tualetid, kätepesujaamad, prügikastid jne. * Vihmakeebid * Sportimise vahendid - pallid, märgistused jne * Transport * Arst * Turvateenistus * Koristusteenus * Elektrigeneraatorid * Kooskõlastused kohaliku omavalitsusega

* Ettenägematud kulud

* Sünnipäev Peokoha rent * Catering * Meelelahutusprogramm (päevajuht, esineja) * Heli, valgus- ja videotehnika * Mööbel * Telk, lava (välitingimustes ) * Dekoreerimine * Kutsed, R.S.V.P. * Firma sümboolikaga kingitused külalistele * Liikluse koordineerimine, kooskõlastused, parkimisteenistus * Tualetid, prügikastid jne. * Ilutulestik * Fotograafi teenused * Transport * Koristamine, abipersonal * Turvateenistus

* Ettenägematud kulud

Osale arutelus

 • Tiit Priidel

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine