ÄP restoranitest: Lihane Crepp

Tartu Crepi teise korruse restoran on menukas, päris esimesel korral me sööma sinna ei mahtunudki. Vanaaegses tagatoa-stiilis restoran nimetab ennast liharestoraniks ja see mõjub ligitõmbavalt.

Kui Eestis oleks üksainus restoran, siis võiks see olla just Crepp, mis paneb ühte menüüsse kokku eesti inimese unistused heast restoranist: natuke Itaaliat, natuke Prantsusmaad, pasta, böff ja palju liha. Kõik on kohal, unistused täituvad ja täidavad ka kõhu. Loomulikult on kohal bruschettad ja Caesari salat, koorene lõhesupp, sea sisefilee ploomikastmes, pardifilee, grillitud veiseliha steik, kanalihavarras, kahe kala duo. Muidugi ka korralik Eesti siga: karbonaad ohtra sibula, seenekastme ja täidetu ahjukartuliga. Ja nagu Tartu söögikohtades kombeks, on ka kehvema kukruga tudengile mõeldud: kodused kotletid kartulipudru ja koorekastmega. Magusavalikus muidugi kreembrülee, Å?okolaadifondant ja tiramisu. Lisaks rahva poolt armastatud roogadele on Crepis veel kodune kujundus, lahke teenindus ning mõõduka hinnaga veinid pealekauba - no mida hing veel igatseda võiks?!

Jutud Crepi hiiglaslikest praadidest pole raasugi liialdatud. Kui ma hiiglasliku Chateaubriand?´i üle imestust avaldasin, jäi kelner tagasihoidlikuks: see pole üldse väga suur, nii mõnedki praed on palju suuremad. Mingil juhul pole roogade kogus nende kvaliteedile kahjuks tulnud: Chateaubriandi nime kandev loomalihatükk oli mahlakas, seest veel kergelt toores, hõrk, õrn - kõik, mida ühelt lihatükilt iganes loota on. Imelisele lihatükile pakkusid taldrikul seltsi mahlakas kartuligratään ja konjaki-metsaseene kaste.

Teine pearoog, veinis hautatud lambasadul aedviljalisandiga, avaldas muljet küll kogusega, kuid mitte niivõrd maitsega: liha oli liialt kauaks potti jäänud ja tuimaks haudunud. Pealegi polnud lubatud aedviljapüree üldse püree, vaid tavaline läbikuumutatud aedviljalisand.

Kaebus tuima lamba üle jääb toidu osas ka ainsaks kurtmiseks. Kõik muud proovitud road teenisid vaid kiitust: nii sissejuhatuseks lauda toodud soojad kuklid värske võiga, nii lopsaka salatilisandiga singi-meloniroog kui ka kreembrülee, mis lisaks maitsele väärib kiitust ka hea välimuse ja soodsa hinna poolest.

Erinevalt kolleegidest paljudes muudes söögikohtades paistis Crepi kelner tõepoolest teadvat, mida ta teeb. ükskõik mida küsisime, kõigile oli vastus olemas, ilma et kööki küsima peaks minema. Oskas roogasid soovitada ja rääkis need isuäratavaks. Tuli õigel ajal ja läks kui vaja. Mulle tundus, et talle meeldis tema töö ja meeldis Crepp ning ta tegi selle meeldivaks ka külastajate jaoks.

Ainult lauad on Crepis liiga kõrged või on hoopis toolid liiga madalad, tundsin end kui laps, kes täiskasvanute toidulauani püüab upitada. Vabu laudu oli mitu, proovisime need läbi ja alles viimases, tagasopis oleva laua juurest leidsime sobiva kõrgusega toolid, milles istudes ka mina noa ja kahvliga laual ulatusin õiendama.

Toit: 8

Teenindus: 10

Interjöör: 8

Aadress: Rüütli 16, TartuTelefon: 55 28 710Avatud: E-T 17-23, K-N 12-23, R-L 12-00

Põhiroogade hinnavahemik: 80-200 kr.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine