Inimesed on homse suhtes ebakindlad

Aprillis viis rahvusvaheline uuringufirma GfK läbi tarbijauuringu, millest selgus, et Eesti elanike hinnangul toovad ka järgmised kuus kuud kaasa majandusliku olukorra halvenemise nii riigi kui ka üksikisiku tasandil.

Igast viiest vastanust neli olid veendumusel, et riigi majanduslik olukord on viimase kuue kuu jooksul märkimisväärselt või mõnevõrra halvenenud. Kolm inimest viiest arvas, et ka järgmised kuus kuud majanduses toovad riigi jaoks kaasa senisest veelgi halvemad olud.

Kui üldist majanduslikku olukorda riigis nähti viimase poole aasta jooksul väga tumedates toonides, siis ka isiklikus sfääris hindasid majandusliku situatsiooni märkimisväärselt või mõnevõrra halvenenuks kolm inimest viiest. Samas, viiest kaks leidsid, et nende finantsolukord ei ole viimase kuue kuuga muutunud.

Keskmisest enam on oma pere finantsolukorra halvenemist tunnetanud tööeas inimesed vanuses 26-60 aastat, samuti sagedamini pigem mitte-eestlased.

Järgmise kuue kuu perspektiivis ennustas oma pere majandusliku olukorra püsimist samal tasemel iga teine vastunu, olukorra halvenemist nägi aga ette iga kolmas.

Oma pere finantsseisundi tulevikku nägid pessimistlikuna keskmisest sagedamini 46-60 aastased inimesed, samuti kõrgharidusega inimesed ning pigem mitte-eestlased. Keskmisest optimistlikumalt näevad oma pere tulevikku samas noored, vanuses 15-25 aastat.

Osale arutelus

 • Maria Kupinskaja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine