Inimesed on homse suhtes ebakindlad

Aprillis viis rahvusvaheline uuringufirma GfK läbi tarbijauuringu, millest selgus, et Eesti elanike hinnangul toovad ka järgmised kuus kuud kaasa majandusliku olukorra halvenemise nii riigi kui ka üksikisiku tasandil.

Igast viiest vastanust neli olid veendumusel, et riigi majanduslik olukord on viimase kuue kuu jooksul märkimisväärselt või mõnevõrra halvenenud. Kolm inimest viiest arvas, et ka järgmised kuus kuud majanduses toovad riigi jaoks kaasa senisest veelgi halvemad olud.

Kui üldist majanduslikku olukorda riigis nähti viimase poole aasta jooksul väga tumedates toonides, siis ka isiklikus sfääris hindasid majandusliku situatsiooni märkimisväärselt või mõnevõrra halvenenuks kolm inimest viiest. Samas, viiest kaks leidsid, et nende finantsolukord ei ole viimase kuue kuuga muutunud.

Keskmisest enam on oma pere finantsolukorra halvenemist tunnetanud tööeas inimesed vanuses 26-60 aastat, samuti sagedamini pigem mitte-eestlased.

Järgmise kuue kuu perspektiivis ennustas oma pere majandusliku olukorra püsimist samal tasemel iga teine vastunu, olukorra halvenemist nägi aga ette iga kolmas.

Oma pere finantsseisundi tulevikku nägid pessimistlikuna keskmisest sagedamini 46-60 aastased inimesed, samuti kõrgharidusega inimesed ning pigem mitte-eestlased. Keskmisest optimistlikumalt näevad oma pere tulevikku samas noored, vanuses 15-25 aastat.

Osale arutelus

  • Maria Kupinskaja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

ADVOKAADIBÜROO RASK otsib SEKRETÄRI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. juuni 2018

Teabevara