ÄP restoranitest: Jazz ja liha

Uus, alles paar kuud avatud olnud Goodwin nimetab kodulehel ennast ainsaks Tallinna tõeliseks steak house?´iks. Lisaks kauboisteigi-kulutuurist pärit vapustavalt heale punasele lihale, saab seal osa ka mõnusast vanakooli džässist, heliloojaks üks söögikohale nime andnud suguvõsaliige, Ron Goodwin.

Goodwin on mehine ja mehelik koht, seda nii roogade, teeninduse kui tumedates suitsustes toonides sisekujunduse poolest. Nipet-näpet näksimist menüüs peaaegu ei ole. Mõned eelroad (ikka liha), paar lihtsat magustoitu, aga kõik muu on liha, liha ja veelkord liha. Menüü keskel on veise anatoomiaõpikulik joonis: siit lõigatakse Chataubriand, siit filet mignon, siit rib-eye, siit New Yorgi steak. Ilus ja õpetlik. New Yorgi steik kaalub 300 grammi, rib-eye 350 grammi, Chateaubriand 400 grammi. Ja kui pildist veel ei aita, toob kelner toored lihatükid kandikul ülevaatamiseks, kõik neli varianti lõigatud suurepäraste Austraalias üleskasvanud aberdiin-angus veiste marmorja tekstuuriga punasest lihast. Kui mingil põhjusel peaks leiduma inimesi, kes veiseliha ei taha, siis neile on menüüs ka talleribi, searibi, lõhet ja kuldmerikokre.

Kauboisteigid mõjuvad närva isuga daamidele ehmatavalt, aga kelner pakub lahkelt, et võime kahe peale ühe lihatüki tellida ja selle pooleks lõigata. Nii jäigi, 400-grammine Chateaubriand kahe peale, juurde Goodwini punase veini firmakaste, puravikega praekartulid ja grillitud köögiviljad. Kelner räägib lihast pikalt ja põhjalikult, ka selle küpsetamisest - liha küpsetatakse erilises Hispaaniast pärit ahjus sütel - ja toob lihalõikamiseks lauale suured noad, mis meid, nõrku naisi, algul ehmatavad, siis aga naerma ajavad - pole elus sellist nuga pihus hoidnud, sellistega harjutavad skaudid metsas ellujäämist. Aga liha oli fantastiline - mahlane, suussulav, õrn, hõrk, täiuslik. Tagasihoidlikud lisandid- rammusad ja ohtrate seentega praekartulid ning kõige tavalisemad grillitud suvikõrvitsad ja paprikad - olid justkui statistid, kes teavad oma kohta ja ei üritagi tähtedega võidu särada.

Juba lihatükkide järgi saime aru, et mõõdud ja kaalud on Goodwinis teiselt mandrilt, Ameerikast, kus kõik on alati suurem. Isegi lõhesteiki ei tehta siin väiksemana kui 300-grammisena ja kui palun klaas veini, tuuakse hoopiski väike karahvin. Ja kui protesteerin, et see pole ju klaas, kinnitab kelner, et kui klaas päris täis valada, siis mahub kõik täpselt ära. Nii et klaas veini on siin 25-sentiliitrine, hind aga enam-vähem sama, mis mujalgi, kus klaasi mõõt poole väiksem. Ja kui tellin kreembrülee, saan neid kolm, igaüks ise maitsega.

Kuigi XXL mõõtu lihaportsude hinnad on suurusega samas mõõdus, sööjaid siiski jätkub, hoolimata tavalisest kolmapäevaõhtust. Võib-olla sellepärast ei peleta siinsed suured hinnad sööjaid, et suure raha eest saab ka suure liha ja sellise siira aususe eest oleks raha väljaandmine justkui lihtsam kui gurmeetembutuste pärast. Lihtsad asjad ja lihtsad maitsed väärivad taasavastamist, nii et tere tulemast, Goodwin!

Toit: 9

Teenindus: 9

Interjöör: 8

Aadress: Tartu mnt 43, Tallinn Telefon: 61 81 808

Avatud: 12-00

Põhiroogade hinnavahemik: 280-545 kr, lisaks lisand 45-60 kr.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara