ÄP restoranitest: Vesi ja valikuvabadus

Kui Vertigo brasseriisse lõunale läksin, oli eelmisel päeval parajasti menüü vahetunud. Aga uus polnud mitte ainult menüü, vaid seekord oli selles nooblis söögikohas sisse seatud iseteenindussööklalik valikuvabadus: ise panen oma prae kokku, koka asi on komponendid valmis teha.

Komponeerisin niisuguse lõuna: kaks varrast grillitud räime (kokku 76 krooni), tomati-rukolasalat (35 kr) ja kodujuustu-murulaugukaste (15 krooni). Toekama prae saaks veel aurutatud värskeid kartuleid juurde võttes (20 kr). Lihal ja kalal on grammid juures, et teaks suurust arvestada, salatitest saab valida suure ja väikse portsjoni vahel. Kuigi lihavalik oli päris suur, oli parti ja vasikamaksa ja lambasteiki, eelistasin ikkagi räimi, neid jõuab ju restoranidesse haruharva. Vertigos on räime võimalik saada ka päevapraena: küpsetatud räime lisandiks oli erkkollane kartulipudru ja samuti tomati-rukolasalat.

Nii grillräim kui päevapraeräim olid suhteliselt mõnusad. Suhteliselt sellepärast, et koduste, ema tehtud räimedega nad võistelda ei suutnud, aga olid igatahes värsked, ilusad ja maitsvad. Grillräimed olid veel kenasti vardasse keeratud ja kerge sidrunimaitsestusega, nii et väärisid oma kohta esinduslikul city-brasserii taldrikul küll.

Märksa suurem uudis kui võimalus ise oma praad kombineerida on Vertigos aga see, et seal pakutakse toidu kõrvale vett, ilma et klient selle eest maksma peaks. Vesi on kenasti karahvinis, ürdioksake maitset andmas - erakordne luksus meie restoranides. Juua januga vett selle eest kümneid kroone maksmata on tõeline mõnu. Vaat, mis masu restoranidega teha suudab! Loodetavasti levib see kena komme ka Vertigo konkurentide hulgas - uudsed turundusvõtted leiavad alati kopeerijaid.

Kui liha ja kala kohta saab grammipealt teada, missuguse koguse mis raha eest saab, siis kookide suurus on ja jääb lahendamata mõistatuseks. Ja mitte ainult Vertigos. Sealne suvine toorjuustu-marjakook oli küll selline, millel oleks pidanud hoiatus juures olema - mõeldud suure isu või suure kõhuga sööjatele. Kalorsuselt ületab selline magustoit lahjema prae vähemalt kahekordselt. Selline kogus olnuks paras kahele, aga kust me teada võisime?!

Lõunasel ajal oli Vertigo brasseriipoolel rahvast päris palju, pea kõik lauad olid täis. Enamus sööjatest olid silmatorkavalt tõsiste nägudega ja rääkisid rohkem kui sõid. Tõenäoselt oli tegemist ärikohtumistega. Niisama-sööjaid oli ka, aga vähe, isegi mõni õllejooja oli kõrgesse torni ära eksinud. Ka terrass on juba avatud, oleks ainult ilma, seal üleval on tuuline. Aga vaated on Vertigol võimsad - üheksandalt korruselt on suurepärane võimalus linnarähklemisele ülalt alla vaadata.

Toit: 8

Teenindus: 8

Interjöör: 10

Aadress: Rävala pst 4, Tallinn Telefon: 666 34 56Avatud: E-N 12-23; RL 12-24; P 11-20

Põhiroogade hinnavahemik: ca 110 - 220 kr.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara