Kokakursus - populaarne ürituse osa

Kui varem istuti üritustel niisama söögilaua taga, siis täna on populaarsem spetsialistide juhendamisel toit ise valmistada.

Eelmise aasta sügisel loodud Toiduakadeemia pakub võimalust korraldada oma ruumides koosolekuid ning tooteesitlusi ja kliendiüritusi. Lisaks ruumide rendile korraldatakse n-ö pannkoogihommikuid, mis on hommikune koosolekuvõimalus Toiduakdeemia ruumides koos hommikueinega, mille igaüks koos professionaalse koka assiteerimisel valmistab.

Toiduakadeemia juht Kiti Press räägib, et see on hea vaheldus rutiinsetele hommikustele koosolekutele, mille puhul on boonuseks võimalus hommikusöök süüa.

Toiduakdeemist on võimalik tellida ka strateegiapäeva nimelist paketti. "See on terve päev meie juures. Kõigepealt pakume hommikusööki, siis on aeg välkkoosoleku pidamiseks, siis lõuna ning seejärel aeg strateegiate väljatöötamiseks või klientidega suhtlemiseks. Päeva lõpetuseks pakume sushi või mõnda muud koos tegutsemist võimaldavat kokakoolitust," räägib Press.

Huvitav võimalus klientide ja koostööpartnerite meelespidamiseks on ka Toiduakadeemia kokkade abiga tehtava DVDle salvestatud telesaate kinkimine.

Näiteks soovitab toiduakadeemia meisterda koos telekokk Jazziga mõni klassikaline prantsuse lihatoit, mille retsepti, videoõpetust ja toorainet on võimalik klientidele ja koostööpartneritele kinkida.

WRISi Reisikonsultant Kristi Eichelmann ütleb, et neilt tellitakse nii joogi - veini, konjaki, kohvi ja tee, kui ka söögikoolitusi. Uue tootena on nimistusse jõudnud sushikoolitus, mis annab ülevaate sushi ajaloost, toorainest, koostisest ja tehnoloogilisest protsessist - alates riisi keetmisest kuni etiketini välja. Iga osaleja saab kätt proovida ka sushi valmistamises.

"Söögikoolitusi tellitaske küll. Kui varem istuti üritusel niisama söögilaua taga, siis nüüd on populaarsem ise söögi tegemine." Eichelmanni sõnul on firmad söögi asemel rohkem huvitatud joogikoolitustest.

Taolisi kursusi tellitakse nii koolituspäeva lõpetuseks kui meelelahutuslikele firmaüritustele. "Töötajatele on see kursus preemiaks, osaks motivatsioonipaketist, tulla kokku ja suurendada meekonnatunnet, samas midagi huvitavat koos tehes," räägib Eichelmann.

Oü Estonian Experience pakub teenusena kulinaarset seiklust Tallinna vanalinnas. Giidiga toimub linnas esmalt jalutuskäik, millele järgneb kolmekäiguline õhtusöök, mille iga roog serveeritakse eri ajastust pärit restoranis. Nii näiteks võib esimene restoran pakkuda ennemuistset toitu, teine tänapäevast eesti kööki ning kolmas modernsemat toiduelmust.

Estonian Experience juht Eva-Maria Egipt-Peenmaa ütleb, et siiamaani on seikluse tellijateks olnud valdavalt turistid, aga miks mitte ei võiks kohalikud ettevõtted taolisi ekskursioone ka oma töötajatele või klientidele korraldada. Lisaks võib õhtusöögi siduda mõne muu vanalinna sobiva tegevusega, nagu näiteks geipsimine või linnaviktoriin.

Estonian Experience pakub ka omapärast kokakursust, mille puhul toitu valmistab ja osalisi juhendab USAst pärit tantsija ja koreograaf Jene"™ Walker. "Tantsiva koka köögikunsti" kuruse läbiviija ene"™ Walker on osalenud nii filmides, televisioonis kui ka showdes, aga vähesed teavad tema salakirge kokanduse vastu.

Koduseid rooge valmistades paljastab kokk nii mõnegi oma salanipi, lisaks esineb ta ürituse lõpus või alguses. "Ja kuna tegu on professionaalse tantsijaga ja muusika mängib terve õhtu jooksul, liigub õpetaja praktiliselt terve õhtu tantsurütmis. See loob lõbusa ja meeldiva õhkkona," räägib Egipt-Peenmaa.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara