ÄP restoranitest: Musi-musi

Niguliste tänava Musi on interjöörilt justkui kohvik, toidult peaaegu restoran ja veinivalikult vinoteegi moodi. Alustati vinoteegina, siis sai veini kõrvale ainult nipet-näpet. Nüüd on menüü märksa rikkalikum ja toidud üllatavalt maitsvad.

Musi näeb välja peaaegu nagu seltskondliku vanatädi võõrastetuba eelmise sajandi esimesel poolel. Põhiliseks muljeloojaks on tigudiivanid ja -tugitoolid. Õdusust lisavad soojad värvid, pehmed vaibad, vaimukad detailid (eriti tualetis, see on omaette vaatamisväärsus). Ja mis peamine - Musil on hing. Mis see tegelikult on ja milles see ilmneb, seda on raske kirjeldada, nagu ikka paranormaalseid asju. Aga olemas ta on, seda tunneb juba ukselt.

Osa sellest on tõenäoselt ka Musi maitsvate ja lopsakate roogade sisse sattunud. Eelroaks valisime foie gras?´ga croissant?´i, aga nii, et saaksime sellest kahekesi osa. Kahe portsjonina serveeritud croissant ei koonerdanud ei hanemaksa ega salatiga, oli klassikaliselt rammus ja mõõduka maitsestusega, nii et nuummaksa ehe maitse sai vabalt domineerida.

Ka grillitud pardirind ja lestafilee köögiviljadega olid suurepärased. Lest tagasihoidlikuma, pardirind aga üllatavalt vürtsika lisandiga, mis eriliselt hästi sobis kokku just pardi kõrvale pakutud shiraz?´iga. Veinivaliku jätsin kelneri hooleks ja ei pidanud kahetsema. Magustoiduks saime ahjusooja "maailma parimat juustukooki" - vana-aja stiilis lopsaka maitsega, kuid modernselt mõõdukas koguses.

Musi toidud on nii vormilt kui maitselt isikupärased ning meeldejäävad. Sellist nuumhanemaksa ja salatiga sarvesaia pole ma kusagil varem saanud, samuti oli pardifilee maitsestus ja eriti selle piprane lisand väga huvitavad. Nii soola kui suhkruga ollakse Musis mõõdukas, domineerivad ürdid ja vürtsid.

Virtuaalne musi ehk Musi koduleheküljel olev menüü ja reaalne musi ehk kohapeal kasutatav pabermenüü oleksid justkui ise ilmast pärit, nii et eelnev tutvumine menüüga ei anna õieti midagi. Pigem tasub usaldada kokka ja lubadust, et iga nädal pakutakse Musis midagi uut.

Usaldust osatakse Musis luua nii toidu kui teenindusega, seal on mõnus, sõbralik ja kodune. Kelner märkab tühja veiniklaasi ja ettekandja annab teada, et parajasti on kook valmis saanud ja see on ahjusoojalt eriti hea. Oli küll hea, nii et sai otsa enne, kui õieti suupäraseks jõudis jahtuda.

Muule mõnule lisaks on Musis parajasti toidukunsti näitus - peakokk Jaak, kelle hobiks maalimine, on sedakorda "maalinud" toiduga ja fotograaf Lauri tema toidumaalid fotole jäädvustanud. Kõikide teoste juures on ära toodud ka retsept, kuigi ilma kogusteta, sest kunstnikud numbreid teatavasti ei armasta.

Reede õhtu järgi otsustades tasuks Musisse minnes laud eelnevalt kinni panna. Musi on väike, pealegi on seal erakordselt soodsad tingimused pikaks oleskeluks, eriti tagasaalis: kui tugitooli või diivanile korra maandud, siis niipea tõusta ei taha.

Toit: 10

Teenindus: 9

Interjöör: 10

Aadress: Niguliste 6, Tallinn Telefon: 64 43 100Avatud: lõunaks 12-15, õhtuks E-L 17-24

Põhiroogade hinnavahemik: ca 100 - 180 kr

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine