Autorid: Allikas: www.aripaev.ee, aripaev.ee reklaamtekst • 22. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

F-Secure: Varastatud telefoni infot saab eemalt kustutada

F-Secure'i uus tarkvara võimaldab nutitelefonide kasutajatel seadet eemalt lukustada või andmeid jäädavalt kustutada, kui telefon on varastatud või kaotatud.

F-Secure väljastas uue versiooni nutitelefonide operatsioonisüsteemi Windows Mobile kasutajatele, millesse on lisatud erinevaid varguse vastaseid funktsioone. See sisaldab võimalust kaotatud telefoni omanikul seadet lukustada ning kustutada andmeid. Samuti saab seadistada toodet nii, et telefoni SIM-kaardi vahetamisel lukustub seade automaatselt. Kasutajal piisab vaid SMSi saatmisest iseendale mis tahes numbrilt.

"Tänapäeval on helistamise võimalus funktsioon väga väike osa telefonist. Nutitelefonis hoitakse dokumente, pilte, e-kirju, pangaandmeid, kontakte, äriprojekte ning palju muud konfidentsiaalset. Seetõttu on telefonide kaitsmise vajadus muutunud olulisemaks kui kunagi varem," sõnas F-Secure'i esindaja Eestis Raido Orumets.

F-Secure Mobile Security võimaldab nutitelefonide kasutajatel nautida kõiki telefoni funktsioone kartmata telefoni vargusest või kaotusest põhjustatud andmete leket. See töötab reaalajas ühendades viirusetõrje, nuhkvaratõrje ning seadistatava tulemüüri funktsionaalsuse, et telefoni töö oleks täielikult kaitstud.

Eelmisel aastal läks maailmas kaotsi või varastati kümneid miljoneid telefone, ainuüksi ühendkuningriikides varastati 10 000 telefoni kuus. Samas kasvab nutitelefonide populaarsus inimeste ning ettevõtete seas kiirelt, kuna uuemad telefonid on võimelised asendama sülearvuteid.

Autor: aripaev.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700