Autorid: Allikas: www.aripaev.ee, aripaev.ee reklaamtekst • 27. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus kindlustustrend: batuudiõnnetused

Sel suvel on If registreerinud 30% rohkem batuudiõnnetusi kui mullu. Enim on teatatud rangluu-, hüppeliigese- ja hammaste vigastustest. Raskeimal juhul murdus hüppaja kaelalüli.

Batuudil lõbutsemine kogub populaarsust nii laste kui täiskasvanute hulgas, teatas If sel nädalal. Seejuures eiratakse ohutusreegleid, sest kahjukindlustusselts tuletas meelde, et batuut tuleks paigaldada tasasele ja ohutule pinnasele, kus pole läheduses kive, puuoksi ega muud, mille vastu hüppaja end vigastada võib. Laste ohutuse tagamiseks oleks hea batuut ümbritseda kaitsevõrguga.

Lisaks ei tohi batuudil hüpata korraga üle ühe inimese. Erineva kaaluga inimeste koos hüppamisel võib tekkida ohtlikke olukordi, näiteks võivad lapsed batuudilt kergemini maha kukkuda või suuremad neile peale kukkudes viga teha.

Batuudile minnes tuleb taskud tühjaks teha, sest seal olevad esemed suurendavad vigastusohtu. Samuti tasub meeles pidada, et vihmaga muutub batuudi pind libedaks ning õnnetusteoht kasvab.

"Väga suur oht on see, kui lastel on batuudil hüpates suus pulgakomm või muu toiduaine. Tavaliseks näiteks on lastepidu, kus nii vastutus kui ka lapsevanema tähelepanu hajuvad," kommenteeris Ifi isikukahjude vanemkäsitleja Kadri Puna.

Suurima riskirühma moodustavad siiski 10-14-aastased noored, kes katsetavad batuudil erinevaid saltosid ja trikke. Kahju juhtub tõenäolisemalt siis, kui batuudil hüppab korraga mitu noort ja puudub kaitsevõrk.

Iga päev teatatakse Ifile keskmiselt kuuest õnnetusjuhtumikahjust ja selle aasta esimese kuue kuuga on harrastusspordi õnnetuste arv suurenenud möödunud aastaga võrreldes 20%.

Autor: aripaev.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700