Saueaugu teatritalus mängitakse Runneli ja Kõivu "Küüni täitmist"

Saueaugu teatritalus tuuakse lavale Madis Kõivu ja Hando Runneli järgi valminud "Küüni täitmise" lood ja laulud.

Saueaugu teatritalu peremehe Margus Kasterpalu sõnul jätkavad "Küüni täitmise" lood ja laulud kohavaimu ja teatriteksti lähedusele ülesehitatud lavastustesarja. "Ning millisele teisele tekstile tuginedes seda siis ühel kolhoosiaja üleelanud lauda õuel ikka proovida, kui mitte Kõivu ja Runneli legendaarsele "Küüni täitmisele", mis neile meestele omase detailitundmise ja üldistusvõimega jutustab lugusid inimestest, keda me isegi justkui tunneksime, ja aegadest, mida me võib olla parema meelega ei oleks kaasa elanud,"? räägib Kasterpalu. Tema sõnul äratatakse "Küüni täitmise" monoloogid ellu tõeliselt naturaalses keskkonnas, mis annab lavastusele kindlasti ehedust juurde.

Saueaugu teatritalu hooned pärinevad aastast 1920 ning kuni 1980ndate lõpuni on need olnud tavapärases kasutuses elumaja, lautade, heinaküüni ja -lakkade ning aitadena. "Küüni täitmist" mängitakse talu õuel, kuhu on loodud publikule sobivad võimalused lavastuse jälgimiseks.

Saueaugu talu asub Ohtla külas, Martna vallas, Lääne maakonnas.

Lisaks täna kell 18:00 algavale esietendusele mängitakse "Küüni täitmist" veel üheksal korral augusti esimesel poolel.

Saueaugu teatritalu kodulehekülg: http://saueaugu.festival.ee/

Osale arutelus

  • sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

ADVOKAADIBÜROO RASK otsib SEKRETÄRI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. juuni 2018

Teabevara