5. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alates tänasest saab doonoritelgis verd loovutada

Põhja- Eesti Regionaalhaigla verekeskuse ja Kaitseväe koostöös püstitatud doonoritelkides käis juunis rohkem kui 900 head inimest. Väga paljud neist olid doonoriks juba mitmendat korda elus, ent paljudele oli see ka esmane kogemus.

Augustis alustavad doonoritelgid taas:

5.-6. 08 Narvas kultuurimaja Geneva esisel väljakul 10.-11.08 Haapsalus lossi esisel väljakul17.-18.08 Paides kultuurikeskuse esisel väljakul

26.-27.08 Tallinnas Tammsaare pargis

Doonoritelgid on avatud:

I päev 12.00-18.00; II päev 11.00-17.00 (va. Narvas II päev 10.00-15.00)

ürituste sarja eesmärk on veredoonorluse tutvustamine Eesti elanikele sooviga, et meie inimesed teaksid doonorlusest üha rohkem ja näeksid seeläbi paljude jaoks kättesaadavat võimalust head teha ning oma riigi kaitsmisse igapäevaselt panustada.

Vereloovutusele oodatakse kõiki terveid ning abivalmis inimesi vanuses 18-60 eluaastat. Kaasa tuleks kindlasti võtta pildi ja isikukoodiga isikut tõendav dokument. Enne vereloovutust peab doonor olema puhanud ning söönud. Doonoritelgi külastamiseks tuleks varuda umbes 45 minutit, millest vereloovutus võtab 5 kuni 10 minutit ning ülejäänud aeg kulub ankeedi täitmisele, meditsiinilisele läbivaatusele ja väikesele puhkusele peale vereandmist.

Eesti haiglate patsiendid vajavad doonoriverd iga päev, sest verd ei ole võimalik tööstuslikult toota ja vere ainsaks allikaks on teine inimene. Verd loovutades on doonoril võimalus aidata paljusid eluohtlikus seisundis inimesi. Doonorivere toel on võimalik teha paljusid operatsioone, mida muidu ei saaks suure verekaotuse riski tõttu sooritada.

Autor: sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700