Majandusprofessor: positiivne, et inimesed ei ole enam nii pessimistlikud

Eametsa sõnul vaatas ta just äsja Delfi majandusuudiste all toimuvat hääletust, kus küsitakse, kas Eesti majanduselu hakkab sügisel paremaks minema. "Ligi pooled hääletanuist on arvanud, et läheb paremaks," lausus Eamets. "Kuigi tegu pole esindusliku valimiga, näitab see ometi inimeste meelsust ja ootust, et läheks paremaks."

Kuigi ka mina tahaks väga loota, et sügisel läheb paremaks, kardan siiski, et põhi võib alles sügisel kätte jõuda, kommenteeris meie praegust majandusseisu Tartu ülikooli rahvamajanduse instituudi juhataja professor Raul Eamets. "Et langus suvel jätkub, oli prognoositav, sest eelmise kvartali tulemused olid ju suhteliselt viletsad, ja ega keegi ei arvanud, et suvel hakkab paremaks minema," ütles Eamets.

Samas toonitas Eamets, et on juba mitmeid positiivseid märke. "Esiteks näitavad ekspordinumbrid stabiliseerumist ja languse peatumist ja teiseks, võibolla veelgi olulisemaks märgiks on see, et inimeste ootused on muutunud positiivsemaks," lausus Eamets. "Inimestel on siiber hädaldamisest ja kõik ootavad, et hakkaks paremaks minema. Seda nimetatakse ka kriisiväsimuseks. Ja kui need ootused muutuvad positiivseks, siis kasvab ka tarbimine ja asi hakkab vaikselt välja vedama."

Esialgsel hinnangul vähenes Eesti sisemajanduse koguprodukt 2009. aasta II kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 16,6%, teatas täna statistikaamet.

 

 

Osale arutelus

 • Kirjutab Äripäev.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine