Majandusprofessor: positiivne, et inimesed ei ole enam nii pessimistlikud

Eametsa sõnul vaatas ta just äsja Delfi majandusuudiste all toimuvat hääletust, kus küsitakse, kas Eesti majanduselu hakkab sügisel paremaks minema. "Ligi pooled hääletanuist on arvanud, et läheb paremaks," lausus Eamets. "Kuigi tegu pole esindusliku valimiga, näitab see ometi inimeste meelsust ja ootust, et läheks paremaks."

Kuigi ka mina tahaks väga loota, et sügisel läheb paremaks, kardan siiski, et põhi võib alles sügisel kätte jõuda, kommenteeris meie praegust majandusseisu Tartu ülikooli rahvamajanduse instituudi juhataja professor Raul Eamets. "Et langus suvel jätkub, oli prognoositav, sest eelmise kvartali tulemused olid ju suhteliselt viletsad, ja ega keegi ei arvanud, et suvel hakkab paremaks minema," ütles Eamets.

Samas toonitas Eamets, et on juba mitmeid positiivseid märke. "Esiteks näitavad ekspordinumbrid stabiliseerumist ja languse peatumist ja teiseks, võibolla veelgi olulisemaks märgiks on see, et inimeste ootused on muutunud positiivsemaks," lausus Eamets. "Inimestel on siiber hädaldamisest ja kõik ootavad, et hakkaks paremaks minema. Seda nimetatakse ka kriisiväsimuseks. Ja kui need ootused muutuvad positiivseks, siis kasvab ka tarbimine ja asi hakkab vaikselt välja vedama."

Esialgsel hinnangul vähenes Eesti sisemajanduse koguprodukt 2009. aasta II kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 16,6%, teatas täna statistikaamet.

 

 

Osale arutelus

  • Kirjutab Äripäev.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

ADVOKAADIBÜROO RASK otsib SEKRETÄRI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. juuni 2018

Teabevara