Tasemel bluus Haapsalus

Täna algav 16. Augustibluus pakub publikule 48 tundi head muusikat, maailmakuulsaid esinejaid ja hubast atmosfääri. Kaks päeva vältav bluusipidu toob kuulajateni üle kahekümne esineja üheksast riigist kümnes esinemispaigas.

Festivali pressiesindaja Indrek Ditmanni sõnul toimub Augustibluus sel aastal lisaks oma tavapärastele esinemispaikadele, milleks on vana raudteejaam, kultuurikeskus ja piiskopilinnus, mitmetes suvekohvikutes ja ka linnatänavail. "48 tundi peaks linnas kogu aeg midagi toimuma. Hoolt on kantud selle eest, et melu käiks kogu aja," mainis ta rõõmsal toonil.

 Kava poolest on selleaastane festival üle eelmistest. "Programmi poolest on see läbi aegade kõige tugevamate ja tuntumate tegijatega Augustibluus," kinnitas Ditmann. Esinemissooviga pöördus korraldajate poole ligi 200 artisti ja ansamblit 50 riigist.

Peaesinejaks valiti sellele festivalile tõeline maailmanimi, USAst Mississippist pärit Omar Kent Dykes - texase bluusi, rock'n'rolli ja bluusroki lipulaev. Head muusikat mängib ta kahasse eelmise aasta festivalil oma 20. sünnipäeva pidanud Compromise Blue'ga.

Lisaks astub festivalil üles prantsuse juurtega Texasest pärit lauljatar, bluusi edetabelites esikümnesse mahtuv Nina van Horn, keda saadab viieliikmeline bänd USAst, Prantsusmaalt ja Jaapanist. Tegu on naisterahvaga, keda on sageli võrreldud ka Janis Joplini ja Tina Turneriga.

Ditmanni sõnul on spetsiaalselt festivaliks kutsutud ellu projekt Straight From The Jungle, mis esineb homme Haapsalu piiskopilinnuses. Koos legendaarse kitarristi ja Ultima Thule asutajaliikme Slavka Korbiniga astuvad lavale Lea Liitmaa, Tanel Padar ja Emil Rutiku ning trummar Peeter Jõgiosa, klahvpillimängija Harmo Kallaste, saksofonistid Virgo Veldi, Margus Männa ja Siim Aimla.

Lisaks kontsertidele oodatakse festivalikülalisi nautima bluusiklubi öiseid jämme, kus saab näha esinemas kõiki esinejaid. "Mõlemal õhtul esinevad klubis tunniajase kavaga bändid. Kõigepealt teeb üks bänd klubis otsa lahti ja siis hakkavad juba kõik esinejad, pillimehed ja nende sõbrad laval koos musitseerima," ütles pressiesindaja.

Sarnaselt eelmise aastaga oodatakse festivalist osa võtma ja melu nautima ligi 5500 inimest. "Kes on Augustibluusil käinud, see teab, milline fiiling ja üldine atmosfäär seal on. See on inimestele, kes peavad lugu ja oskavad hinnata head muusikat," sõnas Ditmann. Oodatud on nii noorem kui ka vanem publik, kõik, kel soovi kuulata nii tempokamat rokki kui ka rahulikumat bluus- ja soulmuusikat.

Augustibluus 2009:

 • 14.-15.08 Haapsalu linnuses, raudteejaamas ja kultuurikeskuses
 • Piletid: 75-200 krooni
 • Festivali pass: eelmüügist 450, kohapeal 495 krooni
 • Piletid müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades 
 •  

  Osale arutelus

  • sekretar.ee

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Hetkel eetris

  Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

  RSS

  Peopaik

  Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

  Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

  Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

  Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

  Küsitlus

  Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
   17%
   17%
  • Juulis
   83%
   83%
  • Augustis
   0%
   0%
  • Ei puhkagi suvel
   0%
   0%
  • Muu
   0%
   0%

  Valdkonna tööpakkumised

  Nelja Energia AS otsib BÜROOJUHTI

  Manpower OÜ

  19. november 2017

  Uudised

  Teabevara

  Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine