Lõhnaterror meie igapäevaelus

Kosmeetika- ja hügieenitarvetetööstuses ollakse harjunud lisama erinevaid lõhnakokteile kõikvõimalikele toodetele. Lõhnaterror on jõudnud isegi lastele suunatud mähkmetesse, naiste hügieenisidemetesse ja WC-paberisse. Kosmeetikumide lõhnamist peetakse juba elementaarseks.

Mitmel pool maailmas valmistab muret tõsiasi, et ettevõtted ei ole kohustatud deklareerima üksikuid lõhnakokteili koostisosi. Tänapäeval tuntakse üle 200 keemilise lõhnaaine. Sünteetilised lõhnastajad võivad esile kutsuda allergiat, nahaärritust, sügelust, peavalu, väsimust, nahadermatiiti ja pigmendilaike. Halvematel juhtudel võivad lõhnad olla mürgised või tekitada vähki.

Bioneer.ee soovitab tegutseda:

* Boikoteerige sobimatuid firmasid ja näidake oma tarbijavõimu rahakotiga. Ostjale jääb alati õigus valida lõhnavaba toode. Kasutage seda õigust! Eelistage sünteetilistest lõhnadest vabasid tooteid ja hoidke te oma tervist! * Andke endast teada! Saatke negatiivset tagasisidet firmadesse, mis kasutavad sünteetilisi lõhnastajaid. * Kui olete ostnud kauba, mille tootealane info lõhnakomponentide osas on ebapiisav, siis võtke telefonitoru ja helistage maaletoojale või valmistajale. Küsija suu pihta ei lööda! Paluge ettevõtetel edaspidi kirjutada tootealane info korrektsemalt. * Osalege e-aktsioonis. Alati võib alustada toetushäälte kogumise aktsiooni, et teema jõuaks laiema avalikkuse ette.

* Kui mõne toote lõhn on teile põhjustanud tõsiseid tervisehädasid ja te ei leia pakendilt vajalikku infot, siis peaks teavitama ka tarbijakaitsega tegelevat asutust (www.tarbijakaitse.ee).

 

Osale arutelus

 • Kirjutab bioneer.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine