ÄP restoranitest: Õismäe oma itaallane

Mõnikord tundub, et Itaalia rooga on Eestis lihtsam leida kui Eesti enda oma, pitsa-pastakohti on palju ja tekib üha juurde. Nüüd on oma Itaalia restoran ka Õismäel, nimeks Rucola ja asub see Artic Spordi taga Ehitajate teel.

Tööpäeviti pakutakse mõõdukama hinnaga lõunamenüüd, nädalalõpuhommikutel hommikusööki, muul ajal mitmesuguseid Itaalia roogasid pitsast liharoogade ja magusani. Rucola on rajatud perspektiivitundega, restoranil on kaks korrust, terrass ja veel kasutusele võtmata kaasamüügikoht. Ruumi on jätkunud ka laste mängunurgale ja vahvale isekastmissüsteemiga toalillekardinale, mis küll veel täies mahus täituda pole jõudnud.

Alustasin menüü lugemist pearoogadest. See läks kähku: kaks kana, kaks kala ja kaks veisefileed. Valisin grillitud veisefilee rukolapesto ja parmesaniga ning tegin halva valiku, nagu selgus. Tegemist oli veise välisfileega ja kuigi soovisin poolküpset, sain täisküpse (nagu peaaegu alati juhtub) ja kahjuks eriliselt vintske ning kõva tüki. Lihaküpsetamisest tean ma vähem kui liha söömisest, aga hea sõber grillimeister on õpetanud veisefileega õrnalt ringi käima - tuld pigem vähem kui rohkem.

Rucola lihatükk rõhus rohkem ilu kui maitse peale ja oli kenasti pruuniks ning krõbedaks grillitud. Olukorda ei parandanud ka lisand: Rucola artiÅ?okirisoto ei meenutanud ei maitselt ega tekstuurilt itaallaste kreemjaid risotosid, see esindas pigem kohalikku sööklastiili. Tõenäoselt tullakse kodulähedasse restorani kallist liharooga harva sööma, nii ei lähe selle kehv kvaliteet tegelikult arvesse. Kuigi - masu ajal 119 krooni vintske lihatüki, kahe kirsstomati ja natukese rukola eest ning 35 krooni tassikese riisipudru eest oleks justkui liiast, kas pole?

Õnneks olid lihtsamad ja rahakotisõbralikumad road mõnusad ja maitsvad. Eriti eelroogade hulgast valitud grillitud suvikõrvits tomati-tÅ?illikastme ja parmesaniga - see oli ehtne suvine suvikõrvits, maitselt värske, tekstuurilt parajalt pehme, tuline kaste vürtsi lisamas. Menüüs munataime nime kandev grillitud baklažaan oli peaaegu sama hea ja ka spagetid Mamma Mia ehk salaami, grillitud köögiviljade, küüslaugu, tÅ?illi ja tomatikastmega võiksid põhimõtteliselt päris itaalia mamma köögist pärit olla.

Aga midagi on Rucolal ka sellist, mida ühelgi Itaalia mammal ei ole - see on hartÅ?o, Rucola seekordne päevasupp. Puritaanlikku Itaaliat Rucolast ei leia, seda kinnitab ka suhteliselt vaba ümberkäimine toidunimedega, kus õieti ühegi keele õigekirjareeglitega end ei piirata.

Värskeltküpsetatud itaaliapärased saiad olid lõikamiseks saali keskele lauale pandud. Seal oli ka vesi ja Itaalia napsud, digestiivid: Limoncino ehk sidruniliköör, Sambucca ehk aniisiliköör ja kolm-neli põnevat grappat. Lõuna lõppes klaasi külma Limoncino ja tassi ehtsat espressoga ning võis lugeda üldjoontes kordaläinuks. Oma osa oli ka suvelõpu soojal päikesel, mis terrassi soojendas, ning restorani asukohal - ühel pool võsa, teisel pool linn.

Toit: 6

Teenindus: 8

Interjöör: 8

Aadress: Ehitajate tee 114 A

Telefon: 680 41 00

Avatud: E-R 11-23, LP 10-23

Põhiroogade hinnavahemik: 99-119 + 35 kr lisand

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine