ÄP restoranitest: Moskvast sai Kultus

Kultus tundub ehitusplangu tagant rahva keskele sattumisest veel siiani ehmunud olevat. Ettekandjad sebivad agaralt, aga neid on vähe ja teenindus edeneb aeglaselt. Kooliaasta alguse puhul tahavad lapsevanemad oma võsukesi hea-paremaga kostitada, aga tellitud jäätised ei tule ega tule. Kõrvallaua lapsukesel oli lausa nutuvõru suu ümber ja ema pooleldi lohutas, pooleldi kaitses (ennast?): "Ise sa tahtsid jäätist, ma ei teadnud, et siin nii kaua läheb".

Menüü on mõlemal korrusel sama. Õieti on menüüsid kaks, üks sushi ja teine muude roogadega.

Sushimaterjal on vitriini välja pandud, nii nagu mujal kohvikutes saiakesi eksponeeritakse, ainult see on tagasihoidlikult tagumises nurgas ja väike. Tavamenüü on tavapärane segu saia- ja salatiklassikast, wrapist ja wokist, pastast ja grillist, koogist ja kohvist. Kindla peale minek, ainult natuke keerulisemas sõnastuses kui tavaliselt.

Brokoli püreesupp kannab nime broccoli velutee, veise sisefilee lisandiks on sautee, külm tomatisupp, mis mujal kannab nime gazpacho, on caspaccio ja selle juurde pakutakse värkse kurgi brunoise't, tordilõik on tart ja nii edasi. Tart ja tort läksid segi isegi ettekandjal.

Velutee osutus tavaliseks püreesupiks, lahjaks sööklalurriks, serveeritud trendikast kausist (peaaegu samasugusest, millest kõrvallaua lapsukesed jäätist sõid). Miinuspoolele läks ka lõhe-ingverikook magusa tÅ?illikastme ja sooja köögiviljasalatiga: koogi nime kandev kalakotlet oleks võinud olla tehtud paremast materjalist. Iseenesest mõnus ingverimaitsestus ei suutnud tuima toorainet värskendada. Magus tÅ?illikaste oli vist ostetud samast poest, kus ma oma igapäevaseid sisseoste teen - täpselt sama maitsega.

Plusspoolele läksid soe kanawrap (kuigi seda oleks võinud vähemalt niikaua soojendada, kuni juust ära sulab), sealihavarras köögiviljadega, Å?okolaadi-metsamarja tart ehk tordilõik (juhul, kui selles olnud punased sõstrad metsamarjade hulka arvata) ja espresso.

Kusagil plussi ja miinuse vahepeal kõikus teenindus: salvrätte ei toodud enne kui küsisime, aga söömata jäänud lõhekoogile arvestati küsimatagi allahindlus (kuigi ettekandja käis köögis selle värskuse osas konsulteerimas ja kokk oli öelnud, et kõik on korras, see olla alles eelmisel õhtul küpsetatud). Igatahes tundus tütarlapsel siiralt hea meel olevat, kui me kooki ja kohvi kiitsime.

Koogi-kohvikohana tuleks Kultus rahulikematel aegadel, kui platsil vähem melu, kenasti toime. Aga koogile ja kohvile lisaks sushi, kiire eine, grill- ja pastaroogade pakkumisel on veel arenguruumi.

Restoranitest ilmus reedeses Äripäeva lisas Puhkepäev.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara