Autorid: Allikas: www.aripaev.ee, aripaev.ee reklaamtekst • 15. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajujaht jagab uutele äriideedele taas miljon krooni

Majandusminister Juhan Parts kuulutab täna õhtul avatuks ettevõtluskonkursi Ajujaht, kuhu esitatud äriideed võistlevad omavahel miljonikroonise auhinnafondi pärast.

"Oma ettevõtte tõeliseks alguseks loeksin Ajujaht 2009 ettevõtluskonkursi võitu, mis justkui kohustab välja käidud ideed teostama ja edu saavutama. Suur hulk tööd on ju juba ära tehtud. Ajujahilt saadud tutvused ja kontaktid on lausa kulda väärt," tõdes Ajujaht 2009 ja 235 000 krooni võitja Martin Koppel IT Kolledžist.

Ideede registreerimine konkursile algab 16. septembril ning kestab 2. novembrini. Parimad 20 läbivad kolme kuu jooksul Ajujahi jaoks välja töötatud arendusprogrammi, mille käigus koostavad nad mentori toetusel oma äriplaanid. Parimad äriplaanid jagavad omavahel ühe miljoni krooni suurust auhinnafondi ning saavad muud tuge ettevõtte käivitamiseks. Tehnoloogiliste eriauhindadena valitakse sel aastal tehnoloogiateemant, maailmavallutaja ja sotsiaalne ettevõtja.

Ettevõtete alustamisel on nõu ja jõuga toeks erinevad Eesti tippettevõtjad ja -koolitajad ning miljon krooni auhinnarahaks panevad kokku missioonitundega ettevõtted ja organisatsioonid.

"SEB on olnud Ajujahi suurtoetaja algusest peale. Meie jaoks on Ajujaht parimate ideede kasvulava, mis innustab uusi ideid välja töötama, eristuma, kaasama erialaseid teadmisi ning oskusi. Oleme võtnud suurtoetaja rolli eelkõige seetõttu, et Ajujahi kontseptsioon toetab SEB suunda näha alustava ettevõtja vajadusi tervikuna," ütles SEB juhatuse liige Riho Unt.

Ettevõtluskonkursi Ajujaht eesmärgiks on edendada Eesti majandust. Konkurssi viiakse läbi EASi teadlikkuse programmi raames, mida kaasrahastab Euroopa Sotsiaalfond. Ajujahi miljonikroonise auhinnafondi panevad välja SEB, Elion, EMT, MicroLink, ülemiste City, Eesti Arengufond, Tehnopol, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn, Skype, Heateo Sihtasutus, Webmedia ja Nasdaq OMX. Ajujahi korraldajad on BDA Consulting, Invent Baltics ja Connect Eesti.

Ajujaht on toimub tänavu kolmandat korda. 2007. aastal esitati konkursile 103 ja 2008. aastal 259 ideed. Ajujahi varasemate aastate konkurssidest on mitmed ettevõtjad saanud tuule tiibadesse ning viivad esitatud ideesid aktiivselt ellu. Re-Use Republic "tuunib" oma vastavatud poes moerõivaid, Primefish Solutions arendab sensoritega kalakasvatustarkvara Tehnopoli inkubaatoris, Dynamo Design käivitas uuendusliku inseneribüroo ning Estfly pakub huvilistele seikluslikku kalaturismi.

Autor: aripaev.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700