Võidab see, kellel on sihik paigas

Tänane ja homne meediaost peab olema väga täpselt sihitud - piltlikult öeldes nagu laskesuusatamine, kui sihik püssil on viltu, siis jäädki oma trahviringe tegema.

Esimesed kärped turunduses on juba tehtud (üritustes, turundusematerjalide- ja reklaamide tootmises, meediahindades), kuid nii nagu riigieelarvegagi, pole kärpimine lõppenud, vaid kestab edasi.

Turundusjuhtidelt oodatakse kokkuhoidu ja samal ajal kiiremaid, osavamaid ja odavamaid lahendusi -veenvamat plaani masust võtjana väljumiseks. Tarbijad ei jagu kõigile, oluline on kasumliku kliendi säilitamine, mis on odavam kui kahuriga uusi püüda. Turundus läheb järjest personaalsemaks ja lojaalne klient on eeldus, et uusi kliente püüdma minna. On normaalne, et turundusjuhil on täpsed andmed, ja veel täpsem analüüs, mis on numbrite taga.

Maailm muutub pidevalt ja vaevalt tarbijad lähimal ajal endiste tarbimisharjumuste juurde naasevad. Pigem sättigem kõik oma vaim valmis, et ka meediahinnad ja muud tasud on peale korrektsiooni oma tegelikule väärtusele vastavale tasemele langenud ning püsivad seal pikemalt kui kunagi varem.

Täpsem sihtimine uuringute ja intervjuudega ning agentuuride erinevate tööristadega peabki tõstma meediaagentuurid uuele tasemele. Ka meediaagentuuride turg korrastub. Kes pole muutusteks valmis, kaotab olulise osa oma klientidest.

Arvamuslugu ilmus Äripäeva täna ilmunud lisaväljaandes Turunduse TOP, kus on reastatud erinevate turundus-, reklaami- ja meediavaldkondade parimad tegijad.

Osale arutelus

 • Meelis Järvela

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine