Võidab see, kellel on sihik paigas

Tänane ja homne meediaost peab olema väga täpselt sihitud - piltlikult öeldes nagu laskesuusatamine, kui sihik püssil on viltu, siis jäädki oma trahviringe tegema.

Esimesed kärped turunduses on juba tehtud (üritustes, turundusematerjalide- ja reklaamide tootmises, meediahindades), kuid nii nagu riigieelarvegagi, pole kärpimine lõppenud, vaid kestab edasi.

Turundusjuhtidelt oodatakse kokkuhoidu ja samal ajal kiiremaid, osavamaid ja odavamaid lahendusi -veenvamat plaani masust võtjana väljumiseks. Tarbijad ei jagu kõigile, oluline on kasumliku kliendi säilitamine, mis on odavam kui kahuriga uusi püüda. Turundus läheb järjest personaalsemaks ja lojaalne klient on eeldus, et uusi kliente püüdma minna. On normaalne, et turundusjuhil on täpsed andmed, ja veel täpsem analüüs, mis on numbrite taga.

Maailm muutub pidevalt ja vaevalt tarbijad lähimal ajal endiste tarbimisharjumuste juurde naasevad. Pigem sättigem kõik oma vaim valmis, et ka meediahinnad ja muud tasud on peale korrektsiooni oma tegelikule väärtusele vastavale tasemele langenud ning püsivad seal pikemalt kui kunagi varem.

Täpsem sihtimine uuringute ja intervjuudega ning agentuuride erinevate tööristadega peabki tõstma meediaagentuurid uuele tasemele. Ka meediaagentuuride turg korrastub. Kes pole muutusteks valmis, kaotab olulise osa oma klientidest.

Arvamuslugu ilmus Äripäeva täna ilmunud lisaväljaandes Turunduse TOP, kus on reastatud erinevate turundus-, reklaami- ja meediavaldkondade parimad tegijad.

Osale arutelus

  • Meelis Järvela

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

ADVOKAADIBÜROO RASK otsib SEKRETÄRI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. juuni 2018

Teabevara