ÄP restoranitest: Lihtsuses peitub võlu

Viimase aja kõige positiivsemaks toidutrendiks on kõrgkulinaaria kohanemine sööklatingimustega, kirjutab Heidi Vihma Äripäeva reedeses lisas Puhkepäev.

Järjest tekib kiireid ja odavaid söögikohti, kus portsjonid küll leti taga vanal viisil kulbiga kokku tõstetakse, kuid maitsed traditsioonilisest sööklanivoost märksa kõrgemale ulatuvad.

Plazad on jõudnud kesklinnast ka äärelinna: Järvevana tee ja Pärnu maantee kokkusaamiskohas on suur must plaza, Delta Plaza ja selle esimesel korrusel Delta caf?© & bistro.

Delta kohvikul on kaks sissepääsu - üks peauksest, samast, kust käib oma maja kontorite rahvas, aga on ka teine, otse tänavale avanev, mis viitab sellele, et parematel aegadel võiks caf?© & bistro pakkuda ka midagi enamat kui kiire kontorilõuna.

Ka sisekujundus tuletab meelde häid aegu, kui raha jätkus nii kinnisvaraarenduseks kui ka lopsakateks lõunateks. Söögisaal on mahedates soojades värvides, ruumijagajateks lilled ja poolläbipaistvad kardinad.

Istumiskohti on igale maitsele: pukid kiiretele kalorimanustajatele, diivanid ja tugitoolid pehmemaks äraolemiseks. Ruum on mõnus, sobiks ka tööjärgseks ajaveetmiseks veini ja maheda muusikaga, aga praegu, säästuajal pannakse uksed kinni juba pool viis.

Vastutustundliku söögikohatestijana käisin Delta kohvikus kolm korda, kaks korda lõunal ja korra koogil-kohvil. Menüü oli iga kord täiesti uus, iga päev oli uus supp, taimetoit, praed, magustoidud ja koogid.

Ainult kolm kohustuslikku sööklasalatit - peedid, porgandid ja kapsad istusid iga päev muutumatul kujul oma kaussides. Aga nendeta me vist ei saa...

Road olid pigem traditsioonilised kui uuenduslikud, niisugused kindla peale mineku toidud, aga kõik testgruppi kuulunud road olid oskuslikult tehtud ning erakordselt maitsvad.

Kiievi kotlet oli küll väheldane, kuid krõbe ja mahlakas, sea sisefilee õrn ja leebe, kartulid lihtsalt maitsvad, muidu tagasihoidliku välimusega pasta mõnusalt al dente.

Itaallased ütlevad ikka, et pasta ei tohiks sööjat oodata, ikka sööja oodaku pastat. Delta kohviku õrna singi-peekonimaitsestusega pasta oli tagasihoidlikule välimusele vaatamata igati lugupeetav roog.

Meelepärase kohvi saab Delta kohvikus igaüks ise valmis teha, vajutades kohviaparaadil nuppu. Tassid on ilusad ja mitmes suuruses. Tass oli isegi kuum, nii et jõudsin väikese espressoga lauda veel enne, kui see ära jahtuda jõudis.

Lusikaid on kahesuguseid - tavalised väikesele kohvile ja pikavarrelised piima- ja vahukohvile. Kui pearoad on pigem tavapärased, siis magusavalik on muljetavaldav: Å?okolaadikook, tiramisu ja panna cotta pole sugugi tavalised sööklamagustoidud, ega ju?

Veel paar toredat detaili: ühes nurgas, küll natuke liiga varjulises, on professionaalne valik toiduraamatuid ja kõigil laudadel on soola- ja pipraveskid - värskelt jahvatatud must pipar pole enam ainult gurmaanide veidrus.

Osale arutelus

  • Kirjutab Äripäev.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirja tellimine