ÄP restoranitest: üllatuste tulevärk Tartu Mokas

Hiljaaegu leidsin Tartust pealtnäha tagasihoidliku söögikoha, millele annaksin aasta üllataja auhinna, kui selline olemas oleks. Mitte kõige atraktiivsema koorukese all on sisu, mis annab silmad ette nii mõnelegi gurmeekohale.

Kui tundmatu söögikoha menüü algab kreemja mereandide bisque'i ja California bouillabaisse'ga, edasi tulevad nori kanarull, homaari aioli, piiniaseemnevinegrett, apelsinipipra risoto, friteeritud riisinuudlid, must pasta, mango-viigimarja sinep ja nii edasi ja nii edasi, paneb see arvama, et tegemist on pigem ambitsioonika koka unistuste kui ehtsa toiduga - kõike justkui liiga palju.

Maitsete tulevärk tagasihoidlikus söögikohas

Läksin täispangale ja tellisin eelroaks pretensioonikana tunduva mereandide raguuga täidetud papillotte'i: filotaignakorv, jää- ja lehtsalat, soe mereandide raguu, kirsstomat, rukola, kalamari, vähisõrad, banaani-mango tÅ?atni.

Ja olin vapustatud, kui see, trendikalt taldrikule seatud, ka imeliselt hästi maitses. Mitte et mujal sellise kvaliteediga roogasid poleks, on küll, aga need on siis vanad tuntud tegijad, olgu siis kuulsad kokad või tuntud söögikohad. Aga selline maitsete tulevärk siin, vaikses ja tagasihoidlikus kohakeses...

Peremees elab restoraniga ühte elu

Hakkas meenuma, et olen ka varem Moka üllatuslike roogade kohta midagi kuulnud, et üks staažikas kruiisilaevakokk olevat siin oma jala maha pannud. Kuuldused vastasid tõele: peremees oli kohal, chef de cuisine hoidis oma restoranil silma peal, võttis külalisi vastu, ajas juttu, rääkis toidust ja iseendastki. Justkui polekski jahedas Tartus, vaid kusagil Itaalia või Prantsusmaa väikelinnas, kus peremees restoraniga ühte elu elab.

ühe pearoa valisime odavamate pajaroogade hulgast, teise esindusleheküljelt: Adobo pajaroog lambahakklihast, kartulist ja munadest ja nori kanafileerull - norilehes küpsetatud kanafileerull juurviljade, tomatite ja punapeedirisotoga. Norilehte keeratud filee oli meistritöö ja kõik see, mis selle juures, kaunistas ja toetas peategelast.

Säästuhind ei tähenda säästutoitu

Kusjuures see noobel roog polnud mitte gurmeelikult pisike, vaid täiesti tavalise suurusega korralik praad, millest lisaks nautimisele ka kõhu täis sai.

Adobo pajaroog esindas menüü säästlikumat poolt. Pea kõik Tartu söögikohad arvestavad ka kõhnema rahakotiga sööjatega, nii teeb ka Moka. Lisaks pajaroogadele saab siit pitsat, pastat, quiche'i, on ka tagasihoidliku hinnaga päevaroad.

Meie lambalihapada andis kinnitust, et säästuhinnad ei tähenda säästutoitu. Muidugi ei olnud see sama netilt sätitud kui noobel nori kana, aga ikkagi kena, suur, maitsev ja leidlik roog.

Meile kui kiitusega mitte kitsilt ringi käivatele külastajatele tõi peremees lõpetuseks veel üllatuse - magustoidu, mis olevat alles katsetusjärgus ja kus üheks kompondendiks oli punapeedi-karamboolasiirup.

Rõõm oli vastastikune - meile meeldis toit ja peremees, peremehele sööjad ja oma töö.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine