23. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: popikuninga muusika jõuab taas areenile

 28. oktoobrist on kinod ja kontserdisaalid taas Michael Jacksoni muusikat täis. Eesti muusikud annavad popikuninga auks kolm mälestuskontserti ja kinodesse jõuab dokumentaalfilm tuuri "This Is It" ettevalmistustest.

Tartus, Pärnus ja Tallinnas kõlab alates järgmisest nädalast kolmel korral Michael Jacksoni muusika.

Popikuninga auks korraldatavate mälestuskontsertide idee tuli Uku Suvistel koos Dave Bentoniga juba suve alguses, pärast Jaak Aheliku juubelikontseri, kus koos esineti.

Repertuaaris popikuninga suurimad hitid läbi aegade

"Pakkusin välja, et võiks teha suurejoonelise Michaeli mälestuskontserdi. Sellest sai asi alguse ning õige pea kavatseme viia selle eduka teostuseni," mainis Suviste.

Tema kinnitusel on asjaolu, et Jacksoni muusika üheaegselt nii kinno kui ka kontserdisaali jõuab, täiesti juhuslik.

Ligi kahetunnise kontserdi käigus esitavad Jacksoni muusikat Kristjan Kasearu, Jana Kask, Iiris Vesik, James Werts, Dave Benton, Uku Suviste ja veel mitmete teised.

"Oleme lähtunud repertuaaris nii artistide enda valikust, mis lugudega kellelgi sügavam suhe on, kui ka sellest, et lood läbiksid tema varasemat loomingut kuni praeguseni välja," selgitas Suviste. "Lava-show tuleb kahtlemata väga lahe, millele annab suurt kaalu kindlasti Semiiri tantsutrupp," lisas ta.

Kuulda saab selliseid hitte nagu "Bad", "Thriller", "Billie Jean", "Man in the Mirror", "Smooth Criminal", "Earth Song" jpt. Et popikuninga kontole jääb väga palju hitte, siis kõiki muidugi uues kuues publikuni tuua ei jõua. "Kui kõik paremad lood ette kanda, kujuneks kontserdist mitmenädalane laager," sõnas Suviste positiivsel toonil.

Laulja on ise ise olnud Jacksoni muusika austaja juba päris väiksest peale. "Mida aeg edasi, mida rohkem ma ise muusikasse süvenesin ning õppisin, seda genimaalsemaks tema kui artist ning tema muusika mulle muutus. Väga suur au on tema lugusid esitada, me teeme endast parima, et show oleks viimasepeal," mainis Uku Suviste.

Kontsert "Meenutades Michael Jacksonit"Esinevad:

Jana Kask, Kristjan Kasearu, Iiris Vesik, Uku Suviste, James Werts jpt

    * 28.10 kl 19 Vanemuise kontserdimaja

    * 29.10 kl 19 Pärnu kontserdimaja

    * 06.11 kl 19 Nokia kontserdimaja Solarise Keskuses

    * Piletid: 200 ja 250 krooni, ratastoolikoht 150 krooni. Piletid müügil Piletilevis, Ticketpros, Eesti Kontserdi kassades ja Statoili jaamades.

Film "Michael Jackson: kogu lugu"

28. oktoobril jõuab maailma kinodesse dokumentaalfilm popikuningas Michael Jacksonist, aluseks on sadu tunde videomaterjali proovidest ja kulisside tagant ajal, mil superstaar valmistus kontsertsarjaks "This Is It".

    * Režissöör: Kenny Ortega

    * Filmi näidatakse kaks nädalat kinodes Cinamon ja CC Plaza

 

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700