Autor: Lemmi Kann • 30. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laupäeval hakkavad Tallinnas ringi marssima zombid

Sel laupäeval, 31 oktoobril toimub Tallinnas Halloweeni tähistamiseks Eesti esimene Zombie Walk.  Zombie Walkil või nn zombide paraadil võivad osaleda kõik zombi kostüümides ja meigis inimesed, kes imiteerivad zombisid mitte vaid väljanägemise, vaid ka käitumisega.

Zombie Walk sai alguse 2001. aastal Californias, Sacramentos. Ürituse eesmärk oli reklaamida uut  zombi-õudusfilmi, mistõttu jalutas tänavatel ringi mitukümmend "zombit".

Esimene marss toimus oktoobris 2003 Kanadas, Torontos. Sellest ajast peale on zombi-jalutuskäigud Põhja-Ameerikas igaaastaseks traditsiooniks.

Üks suurimaid zombiparaade oli Pittsburghis Pennsylvanias, milles osales 1100 "zombit" ja kogu Zombie Walk festival kestis kaks päeva.

Zombie Walk'e on toimunud aga ka Euroopas, näiteks Rootsis ja Soomes, viimati marsiti Ukrainas, Kiievis 12. septembril.

Mõned reeglid osalejatele

1. Kogu paraadi jooksul üritavad osalejad oma rollis püsida. Nad peavad zombisid jäljendama nii oma liikumises, suhtlemises kui ka üldises olekus.

2. Zombid pole teatavasti just eriti jutukad. Selle asemel nad hoopis kriiskavad, mõmisevad, huilgavad, kiljuvad ja toovad kuuldavale teisi ebainimlikke helisid.

3. Kogu jalutuskäigu vältel on lubatud "rünnata" mööduvaid inimesi ohvri ära söömise ja lõhkirebimise eesmärgil. Küll aga ei tohi kahjustada ohvri riietust ega tema tervist. Tegelikult piisab, kui sööte ära vaid ohvri aju.

4. Teiste vara tuleb austada! Teelejäävaid asutusi rünnata ei tohi.

5. Sööme ajusid, aga ei jäta endast maha prahti nagu näiteks söömata kehaosi ja verd.

6. Autode alla viskumine on keelatud. Järgime liikluseeskirju!

7. Ei hirmuta väikseid lapsi!

8. Austame teisi zombisid ja ka elavate liikumisruumi. Parem oleks hargneda ja mitte liikuda koos ühe suure puntrana, mis hävitab kõik ettejääva.

ZOMBIE WALK algab kell 20.00 Vene Draamateatri sisehoovis. Kohal palutakse olla 19.30.

Teekond

Teekond algab Vene Draamateatri sisehoovist hotell Palace’i kõrvalt.

Edasi liigutakse mööda Roosikrantsi tänavat, kus laskutakse sügavale maa alla ning väljutakse uuel Vabaduse väljakul.

Vabaduse platsil pistke aga nahka paar välismaalast ning liikuge diagonaalselt mööda kirikust, lillemüüjatest ja kinost Sõprus.

Edasi toimub liikumine mööda Suur-Karja tänavat, möödudes baaridest Nimeta ja Nimega ning suundudes Raekoja platsile Viru tänava poolsest otsast.

Kell 21.00  tantsivad osavõtjad Raekoja platsil "Thrillerit" Michael Jacksoni samanimelise loo ja video järgi!

femme.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700