Puhkepäev: kabareeteater sõidutab rongiga maailma teise otsa

Kabaree ärkab Eestis üha enam ellu - Tallinnast startiv kabareerong Glamour Express sõidutab vaatajad läbi erinevate aegadega ja linnade.

Kui veel mõnda aega tagasi oli Eesti varieteeartistide väljundiks üksnes riigist riiki sõitvad laevukesed, siis üha rohkem hakkab see pilt Eestis muutuma.

Starlight Cabaret Glamour Expressi maailmatuur sõidutab kuulajad-vaatajad esimese hooga 1920-30ndate Berliini, kus möllab lokaalimelu, sigarisuits ja õllevaht. Sealt edasi tehakse etenduse jooksul peatused toradooridelinnas Madridis, armunute Mekas Pariisis, maailma pealinnas New Yorkis, kuumaverelises Mexico Citys, moemaailma kõige-kõigemas paigas Milaanos, ABBA sünnimaal, eksootilises Istanbulis ja mitmel pool mujal.

Ajakohased ja erinevates keeltes riikide-linnadega seotud laulud, mille hulgas näiteks Edith Piafi kuulsaks lauldud "Padam, padam" ja "Sous le ciel de Paris" või Frank Sinatra esituses menu saavutanud "New York, New York", varjeteelikud ja hästi valitud kostüümid - kõik üheskoos repertuaari, peatuspaiga ja tantsusammudega tervikuks sätitud.

Mõnus meelelahutus pimedatesse õhtutesse. Kava on vaheldusrikas ja uudselt üles ehitatud, pakutakse natuke midagi kõigist maailma nurkadest. Ja siinkohal ei kehti absoluutselt ütles, et kui kavas on kõik, siis pole seal mitte midagi. On erinevaid muusikastiile erinevatest aastakümnetest. On kirevat virr-varri, mis kabareeteatri etendusse ja sellesse miljöösse väga hästi sobib.

Lavaðõu kõrval, mille eest hoolitsesid ETA tantsijad ning solistid Irina Haak ja Bert Pringi, üllatas aga isegi oluliselt rohkem Glamour Expressi väljasõidu ajal pakutud söögid, joogid ja teenindus.

Heas mõttes oli teenindus harjumatult mitte-eestilik. Juhtub harva, kui professionaalne teenindaja, suur ja laia naeratus näol, külaliste laua juurde tõttab - aitab, soovitab ja selgitab, mis menüüs on. Kogu aeg rõõmsameelselt pakutu kohta tagasisidet küsib ja seda tähelepanelikult ning meisterlikult õhtu lõpuni välja.

Osale arutelus

  • Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara