Autor: Lemmi Kann • 8. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aet Maatee on Aasta Naine 2009

7. novembril kuulutati 2009. Aaasta Naiseks armastatud laulu- ja tatsupidude korraldaja Aet Maatee.

Estonian Association of Business and Professional Women (Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon – BPW Estonia) kuulutas juba 17. korda välja Aasta Naise, kes on ühiskondlikult aktiivne ja saavutanud silmapaistvaid tulemusi.

„Iga aasta novembris peame oma sünnipäeva ja sel ajal kingime Eestimaale ka aasta naise,” ütles EENA president Jana Raud.

Seekordse aasta naise tiitli pälvinud Aet Maateed iseloomustati kui laulupeo kultuuri ja väärtusi hindavat naist. 2009 aasta laulu- ja tantsupidu „Üheshingamine” oli pidu, mida peavad parimaks osalejad ja pealtvaatajad. Aeda juhtimisel korraldatud pidu andis sadadele tuhandetele inimestele nii vajaliku positiivse emotsiooni ja tunde, et me saame hakkama! Me suudame ühes hingata!

„Kui meie ümber ühiskonnas on keerulised ajad, siis otsitakse leevendust ja ma usun, et seda see inimeste kogunemine peegeldaski,” ütles Maatee. „Viimane aasta, kui mitte rohkem, on majanduse ümber olnud üsna palju stressi ja keskkond meie ümber on pigem kurjakuulutav. Me kõik vajasime oma hingele palsamit,” lisas ta.

Merele minnes on vanad rannakülad ikka süüdanud paadininas ae-tule – selle pärimusega on Aet Maatee ka oma nime seostanud. Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhatajana on tal kanda nii tulenäitaja kui ka teelolija roll. Nelja juulipäeva nimel töötas Aet ja ta meeskond kolm aastat. Aet pani ühes rütmis hingama 864 koori ja orkestri 26430 lauljat ja pillimeest, 534 tantsu- ja võimlemisrühma kokku 7460 tantsija ning võimlejaga.

Aet Maatee lõpetas Tallinna pedagoogikaülikooli kultuurharidusteaduskonna 1984 aastal ning oli Tartu Ülikooli filosoofia teaduskonna kultuurikorralduse magistrant. Kuni 1998 aastani töötas Aet Maatee Pärnumaa maavalitsuses, peale seda Kultuuriministeeriumi kunstide osakonna juhataja asetäitjana. Alates 1. septembrist 2003 töötab Aet Maatee Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhatajana.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700