10. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas ennast külmetuse vastu kindlustada. Meeldivalt

Kui traditsioonilised abivahendid gripi ja külmetuse vastu pole alati just kõige meeldivamate kõrvaltoimetega, tasub proovida midagi uut ja samas ka meeldivat, soovitab Junior Chamber International GO koja liige Aive herja.

„Saadaolevad gripi- ja külmetusravimid panevad mind alati tundma end uimasena või kõrvetavad ägedasti ninaõõnt ja kurku. Need ei paku midagi tervise parandamiseks, ainult ajutist leevendust kehvale enesetundele. Pärast aastatepikkust katsetamist olen lõpuks leidnud kaks äraproovitud ja kindlat vahendit, mis tagavad selle, et saabud tagasi „elavate kirja“. See on toitev ja isuäratav viis aidata su kehal end ise ravida, ilma et tunneksid end uimasena,“ kirjutab Stephanie Tourles oma raamatus „50 lihtsat moodust enda hellitamiseks“.

Ühe neist kahest Stephanie raviretseptist altpoolt leiadki.

Pikantne siider

Vürtsikas, soojendav, maitsev naturaalne antibiootikum. See siider maitseb hästi ka ergu salatikastmena. Püüa kasutada looduslikke koostisaineid.

50 hakitud küüslauguküünt

3 spl kuivatatud või 6 spl värsket, riivitud või tükeldatud punase päevakübara juurt

¾ tassi värsket riivitud mädarõigast

½ värsket kooritud, viiludeks lõigatud ingverijuurt

3 kuubikuteks lõigatud keskmise suurusega valget sibulat

1 tk Cayenne’i pipra pulbrit või 3 värsket kuubikuteks lõigatud ja seemnetest puhastatud habaneropipart

Soovi korral maitsestamiseks mett

2,25 liitrit toorest õunaäädikat

Valmistamine on lihtne:

   1. Pane kõik koostisosad 3-liitrisesse avara suuga purki ja täida ääreni õunaäädikaga. Kata purgisuu kilega, seejärel keera kaas peale.

   2. Pane purk kuueks nädalaks külmkappi, et maitse saaks areneda ja pehmeneda. Raputa purki iga päev. Pole vaja kurnata ega pudelisse panna, kui sa ei taha. Arvan, et maitse läheb seda paremaks ja selgemaks, mida kauem lasta segul laagerduda.

   3. Külmetuse või gripi esimeste märkide korral võta 2 supilusikatäit pikantset siidrit koos lonksu sooja veega. Loputa suu pärast siidri neelamist korralikult puhtaks. Korda haiguse kestel kord või kaks päevas.

   4. Valusa kurgu puhul kurista pikantse siidriga minut aega, sülita välja, seejärel loputa suud.

Ja peaksidki üsna pea tundma lisaks meeldivale maitseelamusele ja mõnusat leevendust kehvapoolsele enesetundele!

Allikas: Stephanie Tourles, „50 lihtsat moodust enda hellitamiseks“

Autor: Lemmi Kann, Aive Herja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700