Kirge ei teeskle

Nimeta neli omadust, mida soovid näha oma Unistuste Töötajas. Millest tulemus räägib, kas Sa värbad oskuseid või suhtumist? Mis on järeldus, kas Sa soovid muutust või säilitada olemasolevat olukorda? 

Värbamine ja valik on valikute tegemise kunst ning praegu, kui on kandidaatide vahel valida, tuleks seda teha läbimõeldumalt kui varem.

Võrdle oma tulemust Gary Hameli arvamusega. Gary Hamel, kelle Wall Streeet Journal on hinnanud kõige mõjukamaks ärimõtlejaks, on toonud välja olulised omadused, mida tuleks värbamisel jälgida, kui on soov saavutada muutuseid töökohal. Muutuseid, mis viiksid edasi.

Need omadused ja nende suhteline panus väärtuse loomisesse on järgnevad:

Kirg  35%
Loovus 25%
Initsiatiiv 20%
Intellekt 15%
Usinus  5%
Kuulekus  0%

Hamel ei väida, et kuulekust ja reegleid järgivate inimeste väärtus on null. Lihtsalt selle omaduse väärtus ettevõtte konkurentsieelise loomisel on väheldane.

Tihtilugu otsitakse just kuulekat ja usinat. Nii ollakse harjunud ja ehk on see varasemalt isegi edu toonud. Lisaks on see vägagi inimlik, sest kirglike ja loovate töötajatega toimetulek nõuab kannatlikkust. Lihtne on tulla toime kuulekate ja usinatega, aga nemad ei vii organisatsiooni edasi.

Kui töötaja ei saa petta tööandjat kire osas, siis tööandja ei saa petta töötajat hoolivuse osas. Neid kahte asja, kas on või ei ole. Kumbagi neist ei saa teeselda ega varjata. OK, teatud määral saab teeselda, kuid selle tunneb siiski ära.

Siinkohal meenub rida ühes t.A.T.u vanast laulust, mis kõlas umbes nii:„Ma tean, et ma pole Sul esimene, aga loo mulle kujutelm, et ma pole Sulle juhuslik.“ See on rida, mis mulle värbamise kontekstis alati meenub, sest haakub tööandja kaubamärgiga - Millist kujutelma loob Sinu tänane tööandja kaubamärk?

Küsimus on aktuaalne, sest kahjuks on organisatsioonid läinud oma tööandja kaubamärgi osas lohakamaks. Kui organisatsioonid tööjõupuuduse ajal oma tööandja kaubamärki üles ehitasid, siis sisaldas see palju viiteid hoolivusele ja mitte ainult soovist olla poliitiliselt korrektne.

Täna, majanduslikult kitsamates oludes, on mõned neist tormanud teise äärmusesse limiitide, kärbete, töötajate jälgimise süsteemidega ning see on see, mis maksab kätte, kui tööpuudus on taas asendunud tööjõupuudusega.

Võidavad need, kes on hoolivuses olnud järjepidevad. Kirglikud valivad nemad!

Tööandja blogi

Osale arutelus

 • Lemmi Kann, Kristi Mikiver

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine