Autor: Lemmi Kann • 25. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sekretar.ee sukeldub kulinaariamaailma

Alates homsest pakub sekretar.ee igal reedel lisaks vaimutoidule Puhkepäeva näol kirjatükke, millest leiduvate soovituste järgmine täidab ka kõhtu - alustab Kulinaariakatedraali blogi.

Kulinaariakatedraali peremeheks on Martin Hanson, toidukirjanik ja kulinaar ehk siis inimene kelle eluks ja selle sisuks on kulinaaria, toit, jook, toiduvalmistamine, toiduesteetika, kokandusajalugu ning kokakunsti olemus.

„Oma 28aastase elu jooksul olen veetnud viimased kümme aastat igapäevaselt toidust mõeldes, toidust kirjutades, pliita veeres uusi asju uurides ja proovides, igapäevaselt mõne uue roa maitsmisele aega raisates ning kolades maailma igal kontinendil neid maitseid taga ajades,” räägib Martin oma kirest, millele ta eriti viimastel aastatel kogu naha ja karvadega andunud on.

„Minu käest võib küsida abi kõige kohta, mida saab endale sisse juua või süüa. Küsida võib näiteks, kuidas teha ise värsket pastat, milline peaks olema see õige veinivirre, mille selvehallist koju peaks kandma ning mis tunne on, kui tsikliga täiskiirusel kivihunnikusse lennata,” kirjeldab ta oma haaret.

Martin on kirjutanud ka kaks raamatut. 2007. aastal ilmus paljumüüdud „SupiDieet” ning 2008. aasta kevadel leidis koha raamatupoodide lettidel „Ellujäämise (koka)kunst”.

„Kirjutatud on kõik seisukohast, et toit ei ole raketiteadus vaid rõõm, millega tuleks tegeleda ning miski, mille sugestiivne ning raviv toime on kordades suurem kui misiganes muul tegevusel,” on Martin kindel ja lubab, et kindlasti tuleb neile teostele ka tulevikus lisa.

Alates homsest asubki ta kirjutama oma mõtteid ning ideid kulinaariamaailma igast sfäärist.

„Alati olen avatud ka küsimustele ning ideedele, ehk kui kellelgi on midagi lisada, soovitada, parandada või kriitiline sõna öelda, palun andke aga märku: [email protected] või otsige Kulinaariakatedraal üles Facebook’ist!”

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700