Autor: Lemmi Kann • 3. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäeva lugeja sekretäri palgast: kõik on suhteline

Eilsest päevaküsimusest selgus, et Äripäeva lugejate arvamused sellest, kui suur peaks olema sekretäri kuupalk, ulatuvad seinast seina.

33% aripaev.ee lugejatest maksaks sekretärile 7000 kuni 10 000 krooni kuus.

28% vastas, et hea sekretäri eest võiks välja käia 13 000 krooni kuus või enamgi.

Seevastu 24% vastajatest piirduks palgaga kuni 7000 krooni.

15% leiab, et sekretäri mõistlik palk võiks olla 10 000 ja 13 000 krooni vahel.

"Koristaja palk on enamasti alla miinimumi. Tartus saavad IT tavalised programmeerijad 10 - 15 k kätte. Arvate, et sekretär on olulisem ??? Tõenäoliselt, kui te ettevõtjana peate hakkama palkasid alandama, siis pigem alandate kõigepealt sekretäri, mitte oskustöölise palka. Kui asi raskemaks läheb, siis esimene, keda koondatakse, on sekretär," leidis üks kommenteerijatest.

Teine kirjutas samas, et hea sekretär on nagu tubli pereema, kes oskab ja teab kõike ning leiab igast olukorrast väljapääsu. "Hea sekretär peab saama oma väga mitmekülgsete oskuste ja professionaalsuse eest väga head tasu, mitte hoidma teda koristaja-aknapesija palgal!" arvas lugeja.

Samuti märgiti ära, et hea sekretäri vajalik oskus on kiiresti ja kenasti riietuda, ja loomulikult see maksab. 

Tuletati meelde, et sekretäri amet ei ole enam istuda vaid ühe laua taga ja telefonile vastata. "Ta teeb absoluutselt kõike alates tööliste probleemide lahendamisest kuni direktori asendamiseni. Nad kõik on alamakstud. Ärge väga leili minge, et ma neid nii kaitsen. Ma ise ei ole sekretär, aga näen kõrvalt milline koeratöö see on. Mina seda tööd teha ei saaks. Ma ei talu idioote," astus üks kommentaatoritest sekretäri ameti au kaitseks välja.

"Kontoritöötaja palk ei saa olla kunagi võrdväärne reaalse töö tegija palgaga ehk siis inimesega, kes nö käsi määrib, sest viimane toob firmale raha sisse, millest saab palka ka sekretär. Nii on see koguaeg olnud ja nii see jääb ka olema," jäi järgmine kommentaator eriarvamusele.

"Suvalisele "lihtsalt ilus" noorele bimbole piisab 7000-st ka. Aga ise maksaksin heale ja asjalikule sektretärile, kes oskab peale toru tõstmise ka ajusid kasutada,  vabalt ka 13 000 +. Väga suhteline!" võttis Äripäeva lugeja teema kokku - kõik sõltub sekretäri töö sisust ja tema võimetest.

Mida arvad Sina?

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700