4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Ivo Linna hakkab uue bändiga svingima

Oma juubeliaasta otsad tõmbab Ivo Linna kokku suurejoonelise kontsertprogrammiga, kus ta astub üles koos selleks tarbeks kokku pandud Ivo Linna Boogie-Woogie Bigbandi ning erikülalise Lenna Kuurmaaga.

Idee suure bigorkestriga esinemiseks tekkis Ivo Linnal tänavu suvel tänu muusikutest sõprade Antti Kammiste ning Mart Mardisalu mõjutusele. "Nemad kutsusid mind niiöelda kohvile ja tegid ettepaneku, et võiks teha mõne kontserdi kontserdimajades suurema bigbandiga koos. Olin kohe algusest kahe käega selle idee poolt, sest see tundus hea väljakutse. Üks tunne on olla laval oma tavakoosseisuga, Rock Hoteliga, suure orkestri ees olla on aga kuidagi hoopis teistmoodi uhke tunne," rääkis Linna.

Laval uus koosseis

Sügisel sai idee teoks ning moodustus Ivo Linna Boogie-Woogie Bigband, mille koosseisu kuulub 23 muusikut. Nii uhkeid bigbände liigub Eesti muusikamaastikul üsna vähe. "Raskekahurvägi on laval ning mürtsu ja tralli saab päris palju. Energiat peaks see kontsert andma palju," arvas ansamblijuht Siim Aimla, kes on bändi kokku pannud. Bigbändil on tugev rütmigrupp ning lisaks puhkpillisektsioonile on ansambliga liidetud ka korralik keelpillirühm.

 "Rahvale, kes on suurema koosseisu muusikat oodanud, tuleb öelda, et see orkester kõlab hästi," on Linna rahul. Tema sõnul on projektiga tegelemine olnud selge nauding nii talle endale kui ka bändi liikmetele. "Seltskonnale, kellega me oleme proove teinud, see meeldib, ja see ongi kõige olulisem, et orkester, kes laval on, naudiks seda täie rinnaga, mida ta teeb," arvas Linna.

Aimla sõnul võidavad selles muusikaprojektis kõik osapooled, nii esinejad kui ka publik. "Iga laulja ja pillimees sõltub alati ka sellest, kes on taustajõud ja kui tugev aluspõhi sellel asjal on. Ivo Linna on hirmus hea laulja ja laulab ta ka neil kontsertidel sama hästi nagu ikka. Bigbändiga esinedes saab see esitus aga veel ühe varjundi juurde ning mõjub natuke teiselaadse ning jõulisemana," kirjeldas Aimla.

Vanad lood uues kõlas

Kontserdikavas on laulud Ivo Linna pikaajaliselt lauljateelt. Vana hea rock'n'rolli juurest, mis on olnud Linna pärusmaa, astub laulja seekord aga sammu varasema svingi ning boogie-woogie maailma suunas. "Mõni lugu järgib enamvähem vana keelt, lihtsalt on väikese koosseisu orkestreeringule juurde kirjutatud keel- ja puhkpille. On aga ka lugusid, mis on täiesti ümber keeratud. Viisi poolest tunneb need ära ikka, aga tänu suure orkestri võimalustele on mõni lugu saanud hoopis uue lähenemise - uue helistiku, uue vormi. Seal on täiesti uus hingamine sees, mis minu jaoks mõjub pagana värskelt," rääkis Linna.

Lisaks publikule tuttavamatele paladele, nagu näiteks "Kikilips" ja "Vana vaksal", kuuleb kontserdil ka Ivo Linna poolt harvemini lauldud laule. Uudsed arranžeeringud on teinud ning laulud suure koosseisu ettekande tarvis kohandanud Siim Aimla, Tõnis Kõrvits, Petteri Hasa, Ülo Mälgand ja Tiit Juurikas.

Ivo Linna Boogie-Woogie Bigband annab kontserdi Jõhvi, Pärnu ning Tartu Vanemuise kontserdimajades ning ka uues Nokis Kontserdimajas. Linna sõnul on nimetatud saalid selle kava ettekandmiseks ainuõiged. "Sellise suure koosseisuga väiksesse klubisse pole mõtet minna, see on ikkagi suurte lavade jaoks," arvas ta.

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700